Tuunaa itse: Houkutteleva saippua pitää pöpöt poissa

On erityisen tärkeää huolehtia käsihygieniasta, kun ympärillä pärskitään ja niistellään. Käsien huolelliseksi pesemiseksi ei lasketa käsien kastelua ja hätäistä kuivausta, ainoastaan tehokas saippuapesu suojaa kauden pöpöiltä. Lavuaarin kulmalla nököttävän saippuan ja desinfiointiainepumpun voi naamioida houkuttelevimmiksi muutamassa minuutissa.

Saippuan ja desinfiointiainepullon tuunaukseen tarvitaan trikookangasta tai pienen paidan hihat, pari kuminauhaa ja pala teippiä. Palasaippua sujautetaan vanhasta lapsen trikoopaidasta leikattuun hihaan, päät suljetaan kuminauhoilla ja ylimääräiset kankaat leikataan pois.

Saippua näyttää nyt isolta karamelliltä ja tuoksuu kankaan läpikin raikkaalta tyrniltä. Saippua imeytyy kankaan läpi käsiin sopivana annoksena ja pehmeä kangas tuntuu mukavalta pieniäkin käsiä vasten. Kun saippua kankaan sisällä pienenee, alkaa kangas hieman pussittaa. Silloin kuminauhoja voi kiristää tiukemmalle.

Jos saippuainen kangas alkaa käytön myötä iljettää, voi kankaan vaihtaa kokonaan uuteen. Varsinkin Vaasan Saippuan herkullisen tuoksuiset saippuat tuppaavat murenemaan ja murustamaan lavuaarin reunalle mutta kangaspäällyste estää senkin ja saippuan ympäristö pysyy siistinä ja viemäriaukot avonaisina.

Myös desinfiointipullon tai nestesaippuan voi sujauttaa trikoopaidan hihaan. Hihan resori viimeistelee kauniisti yläosan, alaosan turhat kankaat leikataan pois jättäen sen verran jäljelle, että kangaspalat saa taiteltua pullon pohjaan tasaisesti. Pohja viimeistellään teipillä, esimerkiksi pari palaa maalarinteippiä pitää kankaat siististi paikoillaan.

Tarkka sisustaja käyttää päällystämiseen vessan sisustukseen sopivaa kangasta, bakteerikammoinen valitsee neonkirkasta huomioväriä, lapsikatraan äiti iloista lasten kangasta ja säästäväinen kierrättäjä komeronsa uumenista löytynyttä mitä sattuu -kangasta.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja