Tuuleta ja pöyhi! Osaatko pestä untuvapeiton?

Untuvapeitot ja -tyynyt nauttivat säännöllisestä tuuletuksesta ja vesipesusta. Niitä on myös hyvä välillä pöyhiä.

Anna vuodevaatteiden kuivua jonkin aikaa aina käytön jälkeen, älä siis kiirehdi vuoteen petaamista. Untuvatyynyä ja untuvapeittoa on hyvä lisäksi pöyhiä ennen petaamista, näin untuvat järjestyvät tasaisemmin paikoilleen ja yöllä kertynyt kosteus haihtuu paremmin.

Untuvaiset petivaatteet pitävät tuuletuksesta ja säännöllisestä pesusta. Peittoa ja tyynyä suojaavat liinavaatteet kannattaa pestä viikottain. 

Tee näin:

Kastele pestävä tuote ja laita se pesukoneeseen. Älä täytä konetta liian täyteen, sillä untuva pitää väljästä pesusta. Jos kotikone tuntuu peiton pesuun liian pieneltä, jätä peitto mieluiten pesemättä, kuin että pesisit sen liian pienessä koneessa. Liian tiukka peitto- tai tyynypaketti ei pääse pyörimään koneessa vapaasti, eikä puhdistu kunnolla. 

Noudata ensisijaisesti tuotteen pesuohjetta, mutta olisi hyvä, että tyynyt ja peitot pestäisiin 60 asteessa.

Pese untuvatuote untuvalle tarkoitetulla pesuaineella tai nestemäisellä hienopesuaineella, mutta annostele sitä vain 1/3 normaalista annostelumäärästä.

Käytä koneen lisähuuhtelumahdollisuutta ja linkoa täysillä kierroksilla mahdollisimman kuivaksi. Jos tuotteessa tuntuu pesun jälkeen vielä pesuainejäämiä, huuhtele ja linkoa tuotteet uudelleen. Joskus huuhtelu täytyy toistaa 3–4 kertaa.

Kuivaa untuvapeitot ja -tyynyt kuivausrummussa väljästi miedolla lämmöllä tai ilmavasti narulla välillä pöyhien.

Kuivauksen jälkeen taputtele untuvatuotetta siten, että untuvat asettuvat tasaisesti oikeille paikoilleen.

Tämä pesukone huutaa Jounia, kuuletko saman? Kuuntele videolta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja