Tutustu Muodin huipulle -ohjelman 1. kauden suunnittelijoihin

AVA uusii Muodin huipulle -sarjan kotimaisen version ensimmäisen kauden 19. tammikuuta alkaen. Kolmetoista lahjakasta suunnittelijaa kilpailee paikasta muotimaailman huipulla. Heiltä vaaditaan taitoa, rohkeutta ja luovuutta, sillä huipulla on tilaa vain yhdelle. Tutustu ensimmäisen kauden kilpailijoihin!

Muodin huipulle 1. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 AVAlla. Muodin huipulle -jaksot nähtävissä jälkikäteen myösKatsomossa.

Suunnittelijat saavat ohjelmassa joka viikko uuden suunnittelutehtävän. Tehtävät vaihtelevat haasteellisuudessaan niin tyylien, materiaalien kuin mielikuvituksenkin suhteen. Ohjelma huipentuu finaaliin, jossa finalistit esittelevät loihtimansa kokonaiset mallistot.

Tutustu ensimmäisen kauden suunnittelijoihin

Achilles Ion Gabriel, 21
"Kipinä ryhtyä suunnittelemaan vaatteita syntyi jo pikkupoikana, kun vietin aikaa isoäidin luona ateljeessa. Ihastuin silloin siihen maailmaan. Suunnittelijana olen konservatiivinen ja sopimaton."

Antti Asplund, 27
"Suunnittelijana olen ristiriitainen ja kokeileva. Olen tuulimyllyn tapainen ja muutoksia rakastava. Pyrin työssäni olemaan mahdollisimman demokraattinen ja korostamaan yksilön vapautta."

Antti Putkonen, 31
"Kipinä ryhtyä suunnittelemaan vaatteita syntyi 1990-luvun alussa yläasteella tekstiilityöntunnilla. Syynä oli helppous, halpuus ja hauskuus. Suunnittelijana haluan rikkoa pinttyneitä tapoja ja tabuja."


Hanna-Maaria Sinkkonen, 23
"Heikkouteni tässä kilpailussa on se, että olen tehnyt aiemmin yksipuolisesti vaatteita vain itselle enkä ole revitellyt. Pahin mahdollinen tehtävä olisi miesten puvun suunnittelu."

Hely Seppänen, 38
"Haluaisin viedä maailmalle muotia, jossa näkyisi suomalainen jälki. Mahdollisesti luontoyhteys mm. materiaalien kautta. Esimerkiksi villa tai turve. Suomesta täytyisi löytyä korkeatasoista muotia vietäväksi."

Jarno Viitala, 33
"Suunnittelen mieluiten avantgardistisia käyttövaatteita, jotka liukuvat iltapukeutumisesta streetweariin. Pahin tehtävä olisi auton osista suunnittelu."


Katri Niskanen, 23
"Muotimaailmassa tarvitaan sitkeyttä ja hyvää stressinsietokykyä. Muotiala on hektinen ja nopeatempoinen, joten ahkeruus ja aikatauluissa pysyminen ovat oleellisia taitoja. Tätä kaaosta hallitakseen tarvitaan aitoa intohimoa tähän alaan, vaatteisiin ja muotiin."

Laura Korhonen, 27
"Suunnittelen mieluiten casual wear -vaatteita arkeen ja juhlaan. Vaatteen tulee tuntua hyvältä päällä ja niissä on oltava jokin silmän kiinnittävä yksityiskohta. Yritän ottaa huomioon materiaalin eettisyyden/ekologisuuden."

Maria Jokela, 32
"Suunnittelijana olen intuitiivinen. Haluan kokeilla uusia leikkauksia ja teemoja uusissa kokoelmissa. Oman merkin puitteissa taiteellinen vapaus on must!"


Mert Otsamo, 18
"Suunnittelen mieluiten naisille ja miehille omaperäisiä, uniikkeja ja hieman räväkämpiä vaatteita kuin mitä Suomessa on nähty."


Mirkka Metsola, 28
"Pahin mahdollinen tehtävä olisi ryhmätyötehtävä tai sellainen, missä pitäisi luoda kanssakilpailijan omista vaatteista jotain. Myös miesten puku olisi mahdoton."


Olga Sjöroos, 24
"Kipinä vaatesuunnitteluun syttyi ollessani vaihdossa Japanissa, jossa eksyin vahingossa arkkitehtuuria ja vaatetusta yhdistävälle kurssille. Siellä innostuin arkkitehtuurisesta vaatesuunnittelusta. Suunnittelijana olen arvaamaton."

Silja Jeskanen-Wehber, 31
"Minulla on uusia, innovatiivisia ideoita, joiden pohjana ovat ajattomat materiaalit ja tyyli. Olen enemmän kovan työn raataja kuin hullu taiteilijatyyppi."


Muodin huipulle 1. kausi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 AVAlla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja