Tutkimus: Stressaantuneet miehet haluavat pullean naisen

Tutkimuksen mukaan stressistä kärsivät miehet tuntevat vetoa pulleampia naisia kohtaan.

Tuore tutkimus paljastaa, että stressaavassa ympäristössä tai tilanteessa miehet pitävät pulleampia naisia viehättävämpinä.

Brittitutkijat selvittivät, että paineen alla miehiä viehättää monialaisempi joukko naisvartaloita. Stressi siis muuttaa potentiaalisen kumppanin valintaperusteita.

Plos One -lehdessä julkaistavat tutkimukset tehtiin Lontoossa ja Newcastlessa. Tutkimuksessa luodakseen stressaavan ilmapiirin, testiryhmä miehiä joutui käymään haastattelussa ja pitämään puheita. Heidän painoindeksi-ihannettaan verrattiin sitten testiryhmään, joka ei kärsinyt stressistä.

Tulosten mukaan ympäristön muutos johti siihen, että stressaantuneiden miesten vartaloihanteet muuttuivat. He pitivät uhkeampia naisia viehättävimpinä.

– Nämä muutokset ovat kuitenkin vähäisiä verrattuna kulttuurien välisiin eroihin, kertoo tohtori Martin Tovee Newcastlen ylipistosta paljastaa.

Ailahtelevaiset ihanteet

Tovee ja tohtori Viren Swami on aiemmin tutkineet tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen mitä painoindeksiä pidetään ihanteellisena.

– On olemassa paljon kirjallisuutta, jonka mukaan mieltymykset tiettyyn painoindeksiin ovat pysyviä, mutta se ei välttämättä ole totta, Tovee kertoi BBC:n uutisille.

– Median ja elämäntyylin vaihtaminen voivat kuitenkin vaikuttaa siihen minkälaista vartaloa pidetään ihanteellisena.

Tutkijat ovat selvittäneet miten kulttuuriset ja maantieteelliset erot vaikuttavat siihen, mitä vartalotyyppejä pidetään viehättävinä.

– Ympäristössä, jossa ruokaa ja resursseja on vähän, ihmiset suosivat tukevampaa vartalotyyppiä, Tovee kertoo.

Käsitys fyysinen viehättävyys vaihtelee stressitason mukaan. Taloudellinen ja fyysinen stressi puolestaan ovat sidoksissa elämäntapaan.

MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: bbc.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja