Tutkimus: Someen käytetään jo enemmän aikaa kuin nukkumiseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan vietämme nykyään enemmän aikaa teknologian parissa kuin nukkumiseen.

Olemme aina käyttäneet enemmän aikaa nukkumiseen kuin someen. Näin oli ainakin ennen Ofcom-yrityksen juuri julkaisemaa tutkimusta. Uusimman tutkimuksen mukaan teknologian ja erityisesti sosiaalisen median hyödyntäminen ovat ylittäneet nukkumiseen käytettävän tuntimäärän.

Brittiläisen tutkimuksen mukaan kulutamme sosiaaliseen mediaan ja muutoin teknologian hyödyntämiseen keskimäärin 8 tuntia 41 minuuttia. Nukkumiseen meillä kuluu päivittäin noin 8 tuntia 21 minuuttia.

Työviesteihin vastataan jopa sängyssä

Ofcom-nimisen yrityksen järjestämästä tutkimuksesta selviää, että selkeä raja työviestittelyn ja ystävien kanssa viestittelyn välillä on kadonnut. Tutkimuskohteet kertovat tarkastavan työsähköpostejaan työajan ulkopuolella, jopa juuri ennen nukkumaanmenoa.

Työaikana ei enää tehdä pelkästään töitä, sillä suurin osa kertoi kuluttavansa aikaa myös sosiaalisessa mediassa.

Television katsominen ja puhelujen tekeminen vähentyneet

Samaisen tutkimuksen mukaan katsomme nykyään vähemmän televisiota kuin ennen. Emme kuitenkaan keskity elokuvien ja sarjojen katsomiseen enää samalla tavalla, sillä televisiota katsellessammekin selaamme esimerkiksi Facebookia tai Twitteriä.

Ennen oli normaalia soittaa ystävälleen ja suunnitella mahdollista illanviettoa niin. Puhelujen soittaminen saattaa kuitenkin jäädä pian unholaan, sillä vain 3 prosenttia teini-ikäisistä tutkimuskohteista kommunikoivat ystäviensä kanssa mieluiten soittamalla.

Puhelin ennen kumppania?

Viime vuonna O2-niminen yritys julkaisi tutkimuksen, jossa kerrottiin ihmisten viettävän enemmän aikaa puhelimen äärellä kuin oman kumppaninsa kanssa. 

Lähde: Daily Mail 

Lue myös:

    Uusimmat