Tutkimus selvitti: Nämä naiset jakavat eniten kuvia Facebookissa!

Uusi tutkimus kertoo, että naiset, jotka pohjaavat itsetuntonsa ulkonäölleen, jakavat eniten kuviaan netissä ja heillä on suurimmat ystäväverkostot sosiaalisissa medioissa.

University of Buffalon tekemän tutkimuksen tulokset paljastavat, että naiset käyttävät kuvia ja ulkonäköään identiteettityökaluina, ja käyttävät Facebookia alustana kilpaillakseen huomiosta, uutisoi indiatimes.com.

Tutkimukseen osallistui 311 osanottajaa, ja osallistujien keski-ikä oli 23,3 vuotta. Osallistujista 49,8 prosenttia oli naisia. He täyttivät kysymyskaavakkeen, jossa selvitettiin heidän epävarmuuksiaan liittyen esimerkiksi itsetuntoon.

Tutkimustulokset paljastivat, että naiset, jotka perustavat itsetuntonsa ulkonäölleen, ovat ahkerimpia valokuvien jakajia.

– Harmillista, että vielä vuonna 2011 niin monet nuoret naiset mittaavat omaa arvoaan ulkonäkönsä perusteella, tässä tapauksessa lisäämällä valokuvia itsestään Facebookiin kuin mainostaakseen itseään, tutkimusta johtanut Michael A. Stefanone kommentoi.

– Ehkä tämä heijastaa vääristyneitä arvoja, joita naisten ulkonäköön liitetään populaarikulttuurissamme ja tosi-tv-ohjelmissa, Stefanone pohtii.

MTV3/Helmi

Lähde: Indiatimes.com

Kuva: Shutterstock

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja