Mainos

Tutkimus paljasti, kuinka miehet oikeasti suhtautuvat naisen orgasmiin

Ei riitä, että miehet saavat orgasmeja useimmin kuin naiset, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan miehet saavat mielihyvää omien orgasmiensa lisäksi myös naisten laukeamisesta.

The Journal of Sex Researchin julkaisemassa tutkimuksessa kävi ilmi, että miehet pitävät naisen laukeamista niin kutsuttuna miehisyyden mittarina tai jonkin asteisena sankaritekona.

– En ole täysin varma siitä, mitä tämä merkitsee, mutta voin kuvitella tämän ”miehisyyden sankariteon” näyttävän samalta kuin Super Mario puristaisi kolikoita ulos leijuvasta laatikosta videopelissä, tutkija Sara Chadwick kertoo.

Voi aiheuttaa paineita molemmille osapuolille

Tutkimuksessa 810 miestä pyydettiin kuvittelemaan itsensä viehättävän naisen seurassa kahdessa eri tilanteessa. Toisessa nainen sai orgasmin, toisessa puolestaan ei. Tämän jälkeen miehiä pyydettiin arvioimaan omaa seksuaalista itsetuntoaan ja miehisyyttään. Tulokset olivat odotettavissa: miehet tunsivat olonsa maskuliinisemmiksi ja itsevarmemmiksi tilanteiden jälkeen, joissa he olivat kuvitelleet naisen saaneen orgasmin.

Vaikka siinä, että kumppanin nautinto tuottaa hyvää oloa myös itselle, ei ole mitään väärää, tutkijoiden mukaan se voi tuoda mukanaan ongelmia silloin, jos miehen seksuaalinen kokemus on täysin kiinni naisen saavuttamasta orgasmista.

– Jotkut heteromiehet saattavat tuntea paineita siitä, että heidän täytyy antaa naiselle orgasmi, aivan kuin se olisi asia, jonka mies voisi vain vetää hatusta ja esitellä naiselle.

Tämä ajatusmaailma ruokkii tutkijoiden mukaan myös käsitystä, jonka mukaan naisten tulisi tyytyä passiiviseen rooliin ja vastaanottaa se, mitä mies heille tarjoaa.

Ajatus miehisestä sankariteosta voi johtaa myös siihen, että naiset alkavat tuntea yhä enemmän paineita orgasmin saavuttamisesta, jolloin he saattavat ryhtyä näyttelemään laukeamista suojellakseen kumppaninsa tunteita. 

Lähde: Cosmopolitan

***

6:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.