Tutkimus: Näin paljon rahaa palaa kesälomalla

Suomalainen löyhentää kukkaronsa nyörejä helpommin kesällä, käy ilmi Suomalaisen Työn Liiton kesätutkimuksesta.

Kesäisin suomalaiset eivät kitsastele pennostensa kanssa. Kuusi kymmenestä pistää rahaa palamaan enemmän kuin muina vuodenaikoina. Suomalaisen Työn Liiton kesäkulutustutkimuksen mukaan noin 80 prosenttia talouksista käyttää kesälomabudjettiinsa alle 2000 euroa. Tähän ei lasketa ruokamenoja ja normaaliin asumiseen kuluvia kuluja.

Tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista hemmottelee itseään tai perhettään ja kuluttaa enemmän palveluihin kuin tavaroihin. 73 prosenttia vastaajista kokee, että myös parisuhde saa Suomen suvessa uutta virtaa.

– Kesällä nautitaan ja rentoudutaan ja kun aikaa on, niin panostetaan myös parisuhteeseen. Varmasti tämä myös osittain selittää sen, että hemmotteluun ja palveluihin kulutetaan kesällä enemmän kuin tavaroihin, tulkitsee tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Kulutustottumuksissa on sukupuolieroja

Kesäkuluttajina naiset ovat elämyshakuisia ja spontaaneja. Tuotteissa naiset hakevat helppokäyttöisyyttä ja designia. Miehet taas panostavat käytännöllisyyteen, laatuun ja kotimaisuuteen.

– Positiivinen yllätys tutkimustuloksissa oli suomalaisten miesten korkeampi panostaminen suomalaisuuteen aiempiin tutkimuksiin verrattuna. Onkohan tässä syntymässä uusi suuntaus, jossa miehet ovat edelläkävijöitä laadukkaiden suomalaisten tuotteiden ja palveluiden tukemisessa? Eljala pohtii.

Suomalaisen Työn Liiton tilaaman kesäkulutustutkimuksen toteutti Kopla Helsinki Oy. Kyselyyn vastasi 1000 suomalaista ja lisäksi toteutettiin ryhmäkeskustelu netissä sekä 17 ihmisen videohaastattelu.

Lue myös

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja