Tutkimus: Liika sokeri altistaa haimasyövälle

Runsas sokerinsyönti voi nostaa riskiä sairastua haimasyöpään. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan erityisesti sokerin lisääminen ruokaan ja runsas virvoitusjuomien nauttiminen lisää riskiä.

Tutkimuksessa seurattiin 78 000:ta miestä ja naista seitsemän vuoden ajan. Viisi annosta esimerkiksi kahviin tai muroihin lisättyä sokeria nosti haimasyövän riskiä reilusti. Sokeria lisänneillä riski kasvoi 69 prosenttia verrattuna sellaisiin, jotka eivät lisänneet sokeria ollenkaan.

Sokeroitujen virvoitusjuomien nauttiminen kahdesti päivässä lisäsi haimasyövän riskiä 93 prosenttia.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat