Tutkimus: Hymyilevä mies ei ole seksikäs

Tutkimuksen mukaan naiset eivät pidä hymyilevää miestä seksikkäänä.

Tutkimuksen mukaan naiset eivät pidä hymyileviä miehiä seksikkäinä. Brittiläisen Kolumbian yliopiston mukaan tämä voi selittää, miksi "pahat pojat" saavat naisia vuodesta toiseen, kertoo eurekalert.org.

Tutkimuksessa yli 1000 aikuista arvioi satojen vastakkaisen sukupuolen edustajaa esittävien kuvien seksikkyyttä. Otoksissa henkilöt muun muassa hymyilivät onnellisesti ja leveästi, näyttivät ylpeiltä tai häpeileviltä.

Havainnot osoittavat, että naiset tuntevat vähiten vetoa hymyileviin miehiin, ja valitsevat mieluummin ylpeältä ja vahvalta tai tunteikkaalta ja häpeilevältä näyttävän miehen. Miehet sen sijaan ottaisivat mieluiten onnellisena hymyilevän naisen; ylpeät ja itsevarmat naiset saivat miehiltä vähiten ääniä.

Hymy ei kerro parisuhteen laadusta

Tutkijoisen mukaan evoluutio ja kulttuuri on muokannut mieltymyksiämme: naisia viehättää ylpeä mies, koska hän viestittää olemuksellaan korkeaa statusta ja siten kyvykkyyttä tuottaa jälkeläisiä ja huolehtia heistä.

Tutkijat muistuttavat, että kuvien avulla havainnoitiin vain seksuaalista haluttavuutta eikä esimerkiksi sitä, tulisiko hymyilevästä henkilöstä hyvä poikaystävä tai vaimo. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että positiiviset luonteenpiirteet ja mukavuus ovat tärkeitä kriteereitä seurustelukumppanin valinnassa, kertoo eurekalert.org.

Tutkijoiden mukaan lisätutkimukset ovat tarpeen, jotta voidaan selvittää tunteiden ja seksuaalisen viehätysvoiman suhdetta esimerkiksi homoseksuaalien ja ei-länsimaalaisten ihmisten parissa.

MTV3/Helmi

Lähde: Eurekalert.org

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja