Tutkimus: Esileikin sivuuttaminen voi vaikuttaa kohtalokkaasti seksielämään

Tuoreen tutkimuksen mukaan esileikin sivuuttamisella ja koskettelun puutteella saattaa olla negatiivisia vaikutuksia niin naisten kuin miestenkin seksuaalisuuteen ja seksielämään.

Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen miehet, jotka eivät koskettele säännöllisesti kumppaniaan, kärsivät kaksi kertaa todennäköisemmin erektiohäiriöistä kuin miehet, joilla on rutiinina kosketella kumppaniaan.

Tutkijat selvittivät 1 352 miehen ja naisen koskettelutottumuksia, kuten halailu- ja suutelutottumuksia. Tutkijat ottivat selvää tutkimukseen osallistuneiden mahdollisista erektio-ongelmista ja vaikeuksista saavuttaa kiihottunut tila. Tutkimuksessa selvitettiin myös se, oliko koskettelulla sijaa tutkimukseen osallistuneiden esileikeissä.

Tutkimuksessa selvisi, että naiset, joilla ei ollut tapana kosketella kumppaniaan, kärsivät tavallista useammin ongelmista, jotka liittyivät siihen, että kiihottuminen koettiin vaikeaksi. Yksi kolmasosa koskettelua karttavista naisvastaajista osoittautui kykenemättömäksi saavuttamaan kliimaksin.

Miesten kohdalla todettiin, että koskettelun puute voi johtaa erektio-ongelmiin. Erektion säilyttämisen kannalta olisi hyvin tärkeää, että kosketukset olisivat olennainen osa seksiä.

– Sitä ajatellaan, että esileikillä on merkitystä vain naiselle, mutta se on miehille ihan yhtä tärkeää, tohtori Adena Galinsky Chicagon yliopistosta muistuttaa.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja