Tutkijat tekivät uskomattoman löydön avaruudesta: havaitsivat Venuksella mahdollisia viitteitä elämästä

Avaruustutkijat ovat löytäneet Venus-planeetan ilmakehästä fosfiinia, mikä voi olla heidän mukaansa merkki elämästä.

Royal Astronomical Societyn tutkijat kertoivat tiedotteessa, että maassa fosfiinia tuottavat vain happamissa ja vähähappisissa ympäristöissä elävät mikrobit tai sitten sitä valmistetaan keinotekoisesti.

Tutkijat eivät suoraan väitä, että he olisivat löytäneet Venukselta elämään, mutta siihen tämä heidän mukaansa kuitenkin viittaisi, sillä mitkään luonnolliset tapahtumat eivät selitä tutkijoiden löytöä.

Fosfiinin synty voi kuitenkin olla seurausta joko elämästä tai vielä tuntemattomasta kemiallisesta prosessista.

– Tämä oli testi, joka tehtiin puhtaasta uteliaisuudesta, tutkimusryhmää johtanut professori Jane Greaves kertoo tiedotteessa.

– Ajattelin, että voimme vain sulkea pois äärimmäiset skenaariot, kuten sen, että pilvet olisivat täynnä organismeja. Kun saimme ensimmäiset vihjeet fosfiinista Venuksen spektrissä, niin se oli sokki!

Tutkijat ovat kartoittaneet Venuksen ilmakehää Chilessä sijaitsevalla Atacama Large Millimeter Arrayn (ALMA) teleskooppiryhmällä ja Havaijilla Yhdysvalloissa sijaitsevalla James Clerk Maxwell -teleskoopilla.

Tutkimusryhmässä on ollut mukana muun muassa Manchesterin ja Cardiffin yliopistojen ja Massachusetts Institute of Technologyn, eli MIT:in tutkijoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja