Avaruustutkijat aikeissa paljastaa historiallisen tutkimustuloksen? Venuksella mahdollisesti elämään viittaavia jälkiä

Nasan löytö kaukaisesta avaruudesta on kuin suoraan Tähtien sota -elokuvasta – tunnistatko sinäkin tässä samaa Darth Vaderin aluksen kanssa? 0:45
Katso aiempi juttu: Nasan löytö kaukaisesta avaruudesta on kuin suoraan Tähtien sota -elokuvasta – tunnistatko sinäkin tässä samaa Darth Vaderin aluksen kanssa?

Marsia on pidetty aurinkokunnan planeetoista perinteisesti ykkösehdokkaana maan ulkopuolisen elämän tyyssijaksi. Nyt tutkijat ovat ehkä löytäneet jälkiä orgaanisesta elämästä Venuksessa.

Epävirallisten tietojen mukaan tutkijat ovat havainneet Venuksen ilmakehässä fosfiinia, mikä voi olla merkki elämästä planeetalla – siis sellaisena kuin me elämän tunnemme.

Avaruusaiheisiin keskittyvän nettisivuston astrobiology.com:in mukaan brittiläinen Royal Astronomical Society kertoo tutkimuksesta tarkemmin myöhemmin tänään.

Tutkijat ovat kartoittaneet Venuksen ilmakehää Chilessä sijaitsevalla Atacama Large Millimeter Arrayn (ALMA) teleskooppiryhmällä ja Havaijilla Yhdysvalloissa sijaitsevalla James Clerk Maxwell -teleskoopilla.

Tutkimusryhmässä on ollut mukana muun muassa Manchesterin ja Cardiffin yliopistojen ja Massachusetts Institute of Technologyn, eli MIT:in tutkijoita.

Venus on aurinkokunnan toinen planeetta Auringosta lukien. Se näkyy Maahan kirkkaana aamu- ja iltatähtenä ja on taivaan kirkkain tähtimäinen kohde.

Lue myös:

    Uusimmat