Tutkijat: Kovaääninen ääntely sängyssä onkin feikkiä

Useat naiset voihkivat sängyssä. Nautinnon sijaan kyse voi olla miehen miellyttämisestä, tutkijat sanovat.

Kaikki tietävät, kuinka naisen orgasmi kuvataan televisioruudussa: hekuman huipulla oleva nainen voihkii tai kirkuu kovaäänisesti. Tutkijoiden mukaan kovaääninen ääntely ei kuitenkaan välttämättä merkitse orgasmia. Lancashiren ja Leedsin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin 71 seksuaalisesti aktiiviselta 18-48-vuotiaalta naiselta heidän käsityksistään ääntelystä seksin aikana.

Tutkijat saivat selville, että monet naiset pitivät ääntä rakastellessaan, mutta eivät välttämättä orgasmin aikana. Sen sijaan 66 prosenttia sanoi, että heidän ääntelynsä lisääntyi kun kumppani sai orgasmin ja 87 prosenttia oli sitä mieltä, että heidän ääntelynsä kohotti miehen itsetuntoa.

– Naiset ääntelivät eniten miehen ejakulaation aikana ja sitä ennen, tutkijat kirjoittavat.

Naiset ääntelivät seksin aikana myös helpottaakseen kyllästymistä, väsymistä ja epämukavuutta tai kipua.

– Meitä pommitetaan median kautta mielikuvalla, että ääntely liittyy orgasmiin ja seksuaaliseen mielihyvään.On järkevä strategia äännellä, kun miehet liittävät sen jo orgasmiin, seksitutkija Kristen Mark Indianan yliopistosta kertoo.

Naiset eivät ole tosin ainoita kädellisiä, jotka ääntelevät seksin aikana. Myös naaraspuoliset paviaanit pitävät monenlaista ääntä seksin aikana. Lähellä ovulaatiota ääntely muuttuu monipuolisemmaksi, samoin silloin kun naaras parittelee korkea-arvoisen koiraan kanssa. Naaraspuoliset paviaanit ääntelevät myös auttaakseen koirasta saavuttamaan orgasmin.

Opeta miestä ääntelemällä

Teeskenteleminen ei kuitenkaan ole hyvästä, seksiopettaja Patty Brisben kertoo.

– Mikäli feikkaat orgasmin, viestität kumppanillesi, että hän tekee kaiken oikein, vaikka hän ei teekään, Brisbenmuistuttaa.

Toisaalta ääntelyä voi käyttää hyväkseen, kun haluaa opettaa kumppaniaan sängyssä.

– Käytä voihkimista ilmaistaksesi että olet innoissasi ja asiat tuntuvat hyvältä, äläkä peittääksesi sitä, että asiat eivät ole hyvin. Käytä ääntelyä opettaaksesi kumppanillesi, mikä tuntuu hyvältä. Ääntely voi opettaa sinua sanomaan "lopeta", "kyllä" ja "lisää tätä" ilman että kuulostat liikennepoliisilta, Brisben sanoo.

Ääntely voi auttaa naista pääsemään myös tunnelmaan ja mikä parasta, todella saavuttamaan orgasmin.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: The Chart

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja