Tutkija lähetyksessä: Kirkko on hajoamassa

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut tutkija ja yhteiskuntatieteiden maisteri Olli Stålström kertoo suomalaisten asenteiden homoseksuaaleja kohtaan tutkitusti muuttuneen.

Kallion seurakuntaneuvostossakin vaikuttava tutkija ja yhteiskuntatieteiden maisteri Olli Stålström sanoi kirkon elävän murrosten aikaa.

– Äskettäin julkaistiin Kirkon tutkimuskeskuksen tekemä tutkimus siitä, miten vuodesta 1981 tähän päivään saakka asenteet ovat muuttuneet Suomen väestössä. Niiden osuus, jotka tuomitsevat homouden, on romahtanut. Kun se ennen oli lähellä 60 prosenttia, niin se on vähentynyt hyvin alas vähän päälle 10 prosenttiin.

Stålström sanoo tutkimuksen selittävän ilmiötä tiedon lisääntymisellä ja sillä, että ihmiset ovat nykyään koulutetumpia ja itsenäisempiä. Tieto ja demokraattiset arvot ovat saaneet alaa autoritaarisen asennoitumisen ja sensuurin sijaan.

– Kirkko on todella murroksessa, ja voidaan sanoa, että kirkko on jopa hajoamassa. Nimittäin pieni osa, niin sanottu Luther-säätiö, joka edustaa kaikkein jyrkintä ja vanhakantaista tuomitsemista, on suurin piirtein irti lähtemässä, koska he eivät pysty olemaan rauhassa samassa kirkossa, Stålström selventää.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä Olli Stålströmin haastattelu.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja