Turvatoimet pettivät taas – kärkimies rysäytti päin naista maaliviivan jälkeen: "Alkaa jo rusentaa pallejani"

Tulosruutu: Espanjan ympäriajon 3. etapin maalissa nähtiin dramatiikkaa.

Espanjan ympäriajon kärkipaikkaa hallussaan pitävä belgialaispyöräilijä Remco Evenepoel sai maanantaina ajetun kolmannen etapin maalissa pahannäköisen haavan päähänsä törmättyään katsojaan heti maaliviivan jälkeen.

Vuelta on käynnistynyt lukuisilla vastoinkäymisillä. Viikonlopun kaksi ensimmäistä osuutta kärsivät rankkasateista, jotka aiheuttivat useita kaatumisia ja kolareita.

Maanantaina Evenepoel kukisti loppukirissä tanskalaisen Jonas Vingegaardin, mutta ilo oli lyhytaikainen. Yleisö oli päästetty maalialueella niin lähelle, että voittaja karautti heti viivan ylitettyään suoraan väkijoukkoon.

Ensimmäiset ehtivät väistää alta pois, mutta heti perään rysähti, kun Evenepoel törmäsi voimalla päin maalialueella seissyttä naista. 

Pääkuvan videolla Evenepoelin raju tärmäys maalialuueella. 

Kumpikin kaatui törmäyksen voimasta, ja Evenepoel sai ison vuotavan haavan päähänsä.

– Taas oli jotain turvallisuusongelmia, Evenepoel tuhahti.

– Se tapahtui vain 50 metriä maaliviivan jälkeen. Tämä oli jo kolmas päivä putkeen, ja se alkaa jo vähän rusentaa pallejani, hän sanoi vaaratilanteista.

Evenepoelilla oli kuitenkin syytä olla tyytyväinen suoritukseensa. Lopun nousu oli vahva näyte kisan jatkoa ajatellen. Hetken kuluttua häntä ei lopun kaatuminenkaan enää haitannut.

– Siinä meni vain vähän ihoa ja lihaa päästäni, mutta se on ok, koska se tarkoittaa vähemmän painoa ylämäkiin, Evenepoel vitsaili.

Lue myös:

    Uusimmat