Mainos

Turvapaikanhakijoiden vastaanottoraha maksetaan osassa kaupunkeja nyt maksukortille

Turvapaikanhakijoille maksettava kuukausittainen vastaanottoraha maksetaan jatkossa Oulussa, Turussa ja Tampereella maksukortille.

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan kokeilu alkaa tässä kuussa. Ensimmäisen kerran maksukorttia pilotoitiin viime vuonna pääkaupunkiseudulla.  Maksukortti on viraston mukaan turvallisempi ja halvempi vaihtoehto vastaanottorahan maksamiseen.

– Turvallisempaa kortin käyttö on ennen kaikkea siksi, että vastaanottokeskuksissa käsitellään maksupäivinä suuria määriä rahaa. Maksukortin ansiosta myös kirjanpidollinen seuranta pystytään järjestämään paremmin, kirjoitetaan tiedotteessa.

Maksukortilla voi maksaa ainoastaan Suomessa, eikä sitä voi käyttää verkkokauppaostoihin. Maksukorttiin voi siirtäärahaa vain Maahanmuuttoviraston määrittelemä taso.

Maahanmuuttovirasto kertoo, että maksukortti kilpailutettiin Suomen valtion omistama yhteishankintayhtiö Hansel Oy:n toimesta. Kilpailun voitti englantilainen Prepaid Financial Services. Aluksi käyttöön otetaan 600 prepaid-korttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.