Turussa todettu useita koronatartuntoja Balkanilta palaavilta matkustajilta – terveysneuvontapiste otetaan käyttöön lentoasemalla tänä viikonloppuna

8:26
Video: Suomen koronaepdemia on kiihtymisvaiheessa – "Tilanne on hyvin herkkä"

Turun kaupunki kertoo, että kaupungissa on havaittu heinäkuusta lähtien useita koronavirustartuntoja, jotka on todettu Balkanin maista palaavilta matkaajilta. Lentoasemalle avataan tänä viikonloppuna terveysneuvontapiste.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että tarpeetonta matkustusta tulisi välttää maissa, joissa koronatilanne on edelleen huono tai menossa huonompaan päin. Näitä ovat esimerkiksi Pohjois-Makedonia ja Puola.

– Erityisesti Välimerellä sijaitsevan Balkanin niemimaan alueella koronavirustilanne on huono. Siellä matkustaneiden ja Suomeen saapuvien on siksi erittäin tärkeää noudattaa omaehtoista karanteenia 14 vuorokauden ajan. Tällä ehkäistään tartuntojen leviämistä Suomessa, Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi toteaa.

Kaupungin mukaan Balkanilta matkustaneiden perheenjäsenet ovat myös saaneet tartuntoja.

Uusi terveysneuvontapiste käyttöön

Kaupunki aikoo tänä viikonloppuna ottaa käyttöön terveysneuvontapisteen Turun lentoasemalla yhdessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

Matkustajia ohjeistetaan jatkohoitoon ja karanteeniin liittyvissä asioissa sekä ohjataan tarvittaessa koronatestaukseen. Matkustajista testataan ne, joilla on koronavirukseen liittyviä oireita tai jotka epäilevät saaneensa tartunnan.

Toimintaa aiotaan myöhemmin laajentaa myös Turun satamaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja