Koronalinko pyöri Virossa: Kaksi oireilevaa helsinkiläistä osallistui yksityistilaisuuteen ja altisti kymmeniä suomalaisia – altistuneet palanneet kotiin useilla laivoilla

1:54
Videolla MTV Uutisten raportti suomalaisten korona-altistuksesta Virossa.

Kymmeniä suomalaisia on altistunut koronavirukselle Virossa järjestetyssä yksityistilaisuudessa. Suurin osa altistuneista on palannut Suomeen. Osallistujiin on oltu yhteydessä ja valtaosa heistä on asetettu varotoimena karanteeniin, kertoo THL tiedotteessaan.

Yksityistilaisuus pidettiin Virossa 31.7.-2.8. Kahdella mukana olleella helsinkiläisellä on todettu koronavirustartunta. Heillä oli jo tilaisuuden aikana virukseen viittaavia oireita.


Kaikkiaan tilaisuuteen osallistui 81 ihmistä eri puolilta Suomea sekä muutama virolainen. Mukana olleet ovat altistuneet koronavirukselle. Yli puolet altistuneista on helsinkiläisiä. Osallistujia oli yhteensä 14 eri kunnasta.

– Tapaus on esimerkki siitä, kuinka tauti voi levitä nopeasti eri alueille Suomessa. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua yleisötilaisuuksiin, lähteä töihin tai liikkua julkisilla paikoilla muuta kuin välttämättömissä asioissa, painottaa johtaja Mika Salminen THL:stä.

Kuntien ja sairaanhoitopiirien tartuntatautiviranomaiset ovat yhteistyössä THL:n kanssa olleet yhteydessä kaikkiin osallistujiin.

– Myös tilaisuuden järjestäjä on auttanut kiitettävästi altistuneiden tavoittamisessa, Salminen sanoo.

Suomeen palanneista 22 on kuvaillut saaneensa koronavirukseen viittaavia oireita matkan jälkeen. Toistaiseksi testitulokset ovat olleet kuitenkin negatiivisia, eli jatkotartuntoja ei ole todettu. Tilannetta seurataan tarkasti.

Suurin osa altistuneista palasi Suomeen 2.-3.8. seuraavien laivayhtiöiden eri vuoroilla:

-Eckerö Line & Finbo Cargo

-Tallink Silja

-Viking Line

Kyseisillä laivoilla tuona ajankohtana matkustaneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja