Turun Sinappi muuttaa Pohjois-Pohjanmaalle

Kotimaahan palaavan Turun Sinapin valmistus alkaa Pyhännällä Pohjois-Pohjanmaalla. 

Tuotemerkin omistaja Unilever kertoi maanantaina, että klassikkosinappia alkaa valmistaa muun muassa sinappien, ketsuppien ja salaatinkastikkeiden sopimusvalmistaja Maustaja Oy. Yhtiöstä tulee näin Suomen suurin sinapinvalmistaja. 

Perusteluksi kotimaahan paluulle Unilever kertoi suomalaisten selkeän toiveen siitä, että vuodesta 1948 meillä tunnettua Turun Sinappia pitäisi valmistaa kotimaassa. 

Sinapin valmistus siirrettiin yli kymmenen vuotta sitten Ruotsiin, mikä aiheutti suuren kohun ja protestiliikkeen. Viime vuodet sinappia on tehty Puolassa. 

Unileverin mukaan tavoitteena on, että kotimaista Turun Sinappia saadaan jo juhannusmakkaroiden päälle.  

Lue myös:

    Uusimmat