Turun puukotuksista vangittuna ollut mies vapautettu – vain pääepäilty enää vangittuna

Poliisi on vapauttanut tutkintavankeudesta toisen Turun puukotusjutussa yhä vangittuna olleista miehistä.

Häntä epäiltiin osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että miestä ei enää epäillä näistä rikoksista.

21-vuotias Monsif Bakir oli vangittu viime viikon tiistaina.

Vangittuna jutussa on enää pääepäilty Abderrahman Bouanane. Kaikkiaan vangittuina on ollut hänen lisäkseen kolme muuta miestä. Heistä kaksi päästettiin vapaaksi aiemmin tällä viikolla, eikä heitä ole enää syytä epäillä rikoksista, KRP kertoo.

Pääepäilty Bouanane on myöntänyt puukottaneensa kaksi viikkoa sitten perjantaina kymmentä ihmistä Turun keskustassa.

Aiemmin viikolla selvisi, että pääepäillyn lisäksi myös Bakir oli kertonut viranomaisille nimensä ja ikänsä väärin. Hän paljastui 21-vuotiaaksi aiemmin ilmoittamansa 18 ikävuoden sijaan.

Tiedot varmistettiin Marokolta

KRP:n tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi STT:lle aiemmin, että oikeat tiedot tulivat ilmi kuulusteluissa ja ne on varmistettu Marokolta.

– Molemmat henkilöt ovat kertoneet kuulusteluissa uuden henkilöllisyyden, ja ne tiedot olemme vahvistaneet Marokon viranomaisilta.

Torstaina poliisi kertoi tutkivansa Turun puukotusten pääepäillyn kirjoittaman julistuksen lisäksi videota, jossa tämä itse esiintyy.

– Keskusrikospoliisilla on hallussaan tämän henkilön itsensä kuvaama video, jossa hän suusanallisesti kertoo sitä manifestia tai lausuu sitä ääneen, Töyräs sanoi menemättä videon sisältöön.

Töyrään mukaan poliisi sai ensin haltuunsa käsinkirjoitetun julistuksen ja videon sen jälkeen. Töyräs kuvaili, että manifestin ja videon läpikäyminen on nyt yksi tutkinnan prioriteeteista.

Ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet uutisoivat torstaina, että pian puukotusten jälkeen kansainvälisesti etsintäkuulutettu henkilö puolestaan on 23-vuotias Uzbekistanissa syntynyt suomalaismies. Lännen Median mukaan etsintäkuulutettu mies katosi vanhemmiltaan heinäkuussa. Tämä oli kertonut lähtevänsä Dubaihin ja katosi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja