Mainos

Turun puukotettujen vammat julki: Tekijä iski pikkuvauvan äitiä selkään ja lävisti henkitorven – nainen oli hengenvaarassa yli 10 päivää

5:31

Turussa jatkuu tänään viime elokuisen puukkoiskun pääkäsittely kirjallisten todisteiden läpikäynnillä. Syytetty Abderrahman Bouanane on paikalla istunnossa Turun vankilassa.

Oikeudessa päätettiin poikkeuksellisesti käydä henkiin jääneiden uhrien lääkärinlausunnot läpi yleisön läsnäollessa. Kaikkien uhrien edustajat ilmoittivat, että lausunnot voidaan käsitellä julkisesti.

Oikeus käsittelee myöhemmin iskussa kuolleiden kahden naisen oikeuslääketieteelliset ruumiinavauspöytäkirjat ja valokuvat ruumiinavauksista suljetuin ovin.

Uhreja auttanut joutui pyörätuoliin

Istunnossa on tällä hetkellä paikalla ainoastaan yksi uhreista, ruotsalainen Hassan Zubier. Hän haavoittui auttaessaan muita uhreja viime elokuussa Turun keskustassa.

Hassan Zubier tuotiin hoidettavaksi Turun yliopistolliseen sairaalaan perjantaina 18. elokuuta. Potilasta hoidettiin traumatologisella osastolla.

Hänellä todettiin vasemman rinnan alueella puukoniskuksi sopiva haava eikä hän pystynyt liikuttamaan vasenta kättään.

Sairaalassa selvisi, että Zubier sai puukoniskuista selkäydinvamman.

– Hän jää erittäin todennäköiseksi pyörätuolipotilaaksi, lääkärinlausunnossa todetaan.

Puukotukset kohdistuivat Zubierin kaulan ja rinnan alueelle, joten ne olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia. Hassan siirrettiin Turusta jatkohoitoon Tukholmaan.

Pitkään hengityskoneessa

Todelliseen hengenvaaraan joutui pienen vauvan nykyään 33-vuotias äiti Lisa Biancucci. 

Puukotus tapahtui takaa ja vaikein isku suuntautui oikealta kaulalta kohti henkitorvea. Toinen puukonisku osui naisen selkään.

Ensiavussa Biancucci nukutettiin, hänet laitettiin hengityskoneeseen ja leikattiin heti. Leikkauksessa todettiin, että hänellä oli henkitorvea lävistävät vammat. Leikkauksen jälkeen nainen siirrettiin tehohoitoon.

Teho-osastolla huomattiin, että Biancuccin oikea käsi liikkui huonosti ja magneettikuvauksessa selvisi, että oikealla hermojuuret olivat poikki. Myöhemmin hänelle tehtiin korjausleikkaus.

Vielä hengityskonehoidon jälkeen Biancucci kärsi voimakkaista kivuista oikean olkapään, hartian ja käden alueella.

– Hänen vammojensa vakavuudesta kertoo se, että hän oli tehohoidossa 11 päivää, joista seitsemän päivää nukutettuna. Kyse oli hengenvaarallisesta tilasta, naisen avustaja totesi oikeudessa, kun syyttäjä oli käynyt lääkärinlausunnon läpi.

Kaulan alueelle puukotettu hengenvaarassa

Toinen erittäin vakavat ja hengenvaaralliset vammat saanut oli 43-vuotias nainen, joka sai puukoniskuja takaraivolle ja kaulan alueelle.

Sairaalaan tuotaessa nainen oli kriittisessä tilassa ja hänen tajuntansa oli hämärtymässä. Naiselle oli tehtävä hätäleikkaus voimakkaan ja massiivisen verenvuodon takia. Hänet kytkettiin hengityskoneeseen.

– Vammat olivat välittömästi henkeä uhkaavia. Potilas oli viikon tehohoidossa, lääkärinlausunnossa todettiin.

Naisen avustajan mukaan hänen vammansa olivat erittäin vakavat ja niistä aiheutui erittäin suurta haittaa.

Vammoja selässä ja rintakehässä

Muut henkiin jääneet uhrit selvisivät vähemmillä vammoilla, vaikka hekin olivat potentiaalisesti hengenvaarassa.

Kaulan alueelle puukotetuksi joutunut nainen pystyi tulemaan omatoimisesti sairaalan päivystykseen. Hän sai suojattua iskuja kädellään ja sai vammoja vasempaan olkavarteen puukoniskuista.

27-vuotias mies puolestaan joutui puukotetuksi, kun hän näki tuntemattoman miehen puukottavan naista ja meni väliin tilannetta estämään. Puukottaja iski miestä vasemmalle puolelle kaulaan. Mies sai vamman hartiaseudulle.

73-vuotias nainen puolestaan sai puukoniskuja selkäänsä ja kasvoihin. Hänet pelasti nopea hoito.

55-vuotiasta naista Abderrahman Bouanane puukotti voimakkaasti rintakehän alueelle ja nainen joutui olemaan sairaalahoidossa vuorokauden ajan. Nainen selvisi pinnallisella kudosvammalla, vaikka hänen tilansa oli potentiaalisesti hengenvaarallinen.

16-vuotias tyttö sai puukosta osumia olkanivelen seutuun. Häntä hoidettiin paikallispuudutuksessa ja hän pääsi kotiin sairaalasta vuorokauden seurannan jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.