Mainos

Turun AMK:n katsastuksissa oli puutteita – omavalvonta huomasi ja korjasi

Turun ammattikorkeakoulussa tehdyissä tuontiautojen rekisteröintikatsastuksissa on ollut puutteita. Puutteet tulivat ilmi koulun omavalvonnassa vuonna 2015 ja ne ovat tuon jälkeen korjattu.

–  Tuontiautojen rekisteröintikatsastusten tiedot oli kirjattu jo ennen vuotta 2015 ohjeiden mukaisesti kansalliseen ajoneuvotietojärjestelmään, mutta ammattikorkeakoulun sisäiseen tietojärjestelmään tietojen kirjaaminen ei ollut riittävän kattavaa, oppilaitos tiedotti koulun sisäisen selvityksen alustavista tuloksista perjantaina.

Selvitys aloitettiin helmikuussa Iltalehden kerrottua, että helsinkiläisen laatuautoja tuoneen yhtiön epäillään myyneen useita autoja ilman maahantuonti- eli rekisteröintikatsastusta. Lehden mukaan iso osa autoista oli merkitty katsastetuiksi Turun AMK:ssa. Lehdelle puhunut ex-myyjä ei muistanut, että autoja olisi viety Turkuun.

Oppilaitoksessa tehdään katsastuksia osana ajoneuvo- ja insinööriopintoja. Epäillyt virheet koskivat joidenkin maahantuotujen autojen rekisteröintikatsastuksia vuosina 2010–2015.

Selvitys tehdään loppuun maaliskuun aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.