Turmakuski poliisivalvonnassa sairaalassa

Malagan bussionnettomuuden aiheuttajaksi epäilty espanjalaismies on yhä sairaalahoidossa. Rattijuopumuksesta epäilty mies sai itse onnettomuudessa vain lieviä vammoja. Espanjalaislehtien mukaan hän on poliisivalvonnassa kunnes pääsee sairaalasta. Tämän jälkeen häntä vastaan aloitetaan oikeustoimet.

Kia-merkkistä maastoautoa kuljettanut 27-vuotias mies yritti ohittaa turmabussia moottoritiellä oikealta puolelta. Hän menetti autonsa hallinnan, törmäsi sivukaiteeseen ja paiskautui päin bussia. Hän puhalsi jälkeenpäin 1,0 promillea.

Useiden espanjalaislehtien haastattelemien silminnäkijöiden mukaan kuski oli kaahannut ja ohitellut autoja vaarallisesti ennen onnettomuutta. Eräs kuljettaja kertoi Diario Sur -lehdelle ajaneensa itse 110 kilometriä tunnissa, mutta maasturi oli ohittanut hänet paljon kovempaa.

Lehden haastattelema Jose Martin, joka oli osunut onnettomuuspaikalle heti kolarin jälkeen, oli puolestaan kuullut kuskin valittaneen autossaan kipuja törmäyksen jälkeen.

- Älä valita, ottaen huomioon mitä olet aiheuttanut, olet sentään elossa, Martin oli kivahtanut.

Kuskilla, jonka henkilöllisyyttä ei ole kerrottu, oli kyydissään myös oma isänsä. Tämä joutui niin ikään sairaalahoitoon, mutta vammat eivät ole vakavia.

Bussikuski ei muista mitään

Suomalaisturistien bussia kuljettanut Jose Jimenez Guzman ei lehdistön mukaan muista onnettomuudesta toistaiseksi mitään. Tajuissaan sairaalassa oleva Guzman on kysellyt toistuvasti, mitä oikeastaan tapahtui.

Kuljettajan perhe on kertonut, että Guzman on erittäin varovainen kuski, joka oli vielä turmapäivänäkin muistuttanut lounaalla vastuullisesta liikennekäyttäytymisestä.

Perheen mukaan Guzman ei esimerkiksi koskaan juonut pisaraakaan alkoholia, jos tiesi joutuvansa rattiin.

Malagan eilinen liikenneonnettomuus oli Espanjan vakavin sitten vuoden 2001, jolloin 20 eläkeläistä kuoli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat