Turkulaiselta PS-pomolta julmia kommentteja: Toivoi koronakuolemia maahanmuuttajalähiöön – "Pieni koronapuhdistus tekisi sielläkin ihan pelkkää hyvää"

Miksi koronatartuntoja on enemmän vieraskielisten keskuudessa? Tässä syitä 5:17
Miksi koronatartuntoja on enemmän vieraskielisten keskuudessa? Tässä syitä

Turun perussuomalaisten pomo toivoo videolla koronakuolemia maahanmuuttajalähiöön.

Turun perussuomalaisten puheenjohtaja Jyrki Åland osallistui maanantaina verkossa järjestettyihin ”persuiltamiin”. Videopalvelu YouTubesta löytyvällä tallenteella kerrotaan, että tilaisuudessa lähinnä Markku ”Mylläri” Lindström ja Åland puhuvat siitä, mitä on jäänyt mieleen edelliseltä vuodelta ja mitä he toivovat tulevalta.

Tottakai käsittelyssä oli myös koronavirus ja siihen liittyvät asiat. Kun Lindström puhui naapurimaa Ruotsin koronakuolemista ja totesi, että siellä kuolleet ovat olleet "suurimmalta osaltaan maahanmuuttotaustaisia", niin Ålandilla oli sanottavansa asiaan.

– Joo, mä tilaisin tota jonkin verran tonne vaikka meille Turun Varissuolle. Siellä on maahanmuuttajalähiö, ja ehkä pieni koronapuhdistus tekisi sielläkin ihan pelkkää hyvää, Åland toteaa videolla.

– Ei puhuta siitä sen enempää, koska voi mennä vihapuheen puolelle, hän jatkaa.

Videolla Lindström myhäilee hymähdellen Ålandin kommenteille.

Videon voit katsoa kokonaisuudessaan täältä. Turun PS-pomon kommentit löytyvät videolta kohdasta 1.15:29.

Varissuo tunnetaan kaupunginosana, johon kohdistuu voimakkaasti maahanmuuttoa. Helsingin Sanomien mukaan Varissuolla asuu nykyään noin 9 000 asukasta, joista lähes puolet ovat maahanmuuttajia ja heidän perheenjäseniään. Maahanmuuttajien alkuperäismaita on yli 60. 

IL: "Se oli pelkkä huuli"

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan kyseessä oli Ålandin omien sanojen mukaan pelkkä vitsi, eikä hän toivo koronakuolemia Varissuolle.

– Ei, ei, ei. Se oli pelkkä huuli. Se oli tarkoitettu sille yleisölle, mitä siinä oli, lähinnä vitsinä, ehkä huonona sellaisena, mutta kuitenkin, hän sanoo Iltalehdelle.

Hän toteaa, että jälkeenpäin ajateltuna ei ollut missään tapauksessa hyvin sanottu toivoa koronakuolemia oman kaupungin lähiöön.

– No, kyllä varmaan siihen jonkinlainen korjaus, anteeksipyyntö tai joku muu vastaava... Mutta sanottu, mikä sanottu, hän toteaa ja lisää, että kyllä häntä nyt tässä kohtaa kaduttaa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos tyrmää Twitterissä puheet täysin. 

– Tämänlaiselle ajattelulla ei ole sijaa puolueessa. Nyt järki käteen siellä Turussakin, Grönroos kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat