Turkki varoittaa pakolaisvyörystä rajoillaan: Maahan on pyrkimässä jopa neljännesmiljoona syyrialaista – "Emme voi asettaa sulkuja ja piikkilankaa ihmisiä vastaan"

1:38
Katso uutisjuttu: Presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki aikoo estää uudet rajanylitykset, jolloin pakolaisaallon uhka Euroopassa kasvaa jälleen.

Turkki varoittaa pakolaistilanteen pahenemisesta rajoillaan. Maahan on pyrkimässä jopa neljännesmiljoona syyrialaista Idlibin kiihtyvien taisteluiden alta.

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Turkki aikoo estää uudet rajanylitykset, jolloin pakolaisaallon uhka Euroopassa kasvaa jälleen. Tilanne on Turkin mukaan kestämätön, sillä maassa on jo arviolta vajaa neljä miljoonaa pakolaista.

– Parhaillaan 200–250 000 ihmistä on liikkeellä kohti rajojamme. Yritämme estää tätä joillakin vastatoimilla, mutta se ei ole helppoa, Erdogan sanoi.

Syyria moukaroi armotta

Venäjän tukema Syyria on moukaroinut armotta kapinallisten viimeistä aluetta viime vuoden ja joulukuussa tahti on vain kiihtyi.

Syyrian sisällä arvellaan olevan puoli miljoonaa taisteluita paennutta ja suurin osa on hakenut turvaa Turkin rajan läheisyydestä. Erdogan sanoo, että hyvät neuvot olisivat tarpeen.

– Emme voi asettaa sulkuja ja piikkilankaa ihmisiä vastaan, niinkuin länsi tekee.

Yhdysvallat pitää verilöylynä

Idlib on ollut taistelutanner aivan Syyrian sotien alkuajoista, mutta nyt Yhdysvaltojen mielestä meneillään on verilöyly.

Venäjä ja Syyria ovat puolustautuneet sanomalla taistelevansa jihadisteja vastaan, eikä kohteena ole siviilit.

Erdoganin mukaan Turkissa on jo nyt liikaa pakolaisia ja vaikutus voi yltää jälleen Eurooppaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja