Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tuoreen olutmestarin vinkit: Näin yhdistät oluen ja ruoan

Baarimestari Juha Sorsa Tampereen Gastropub Tuulensuusta valittiin Suomen Olutmestariksi 2014.
Baarimestari Juha Sorsa Tampereen Gastropub Tuulensuusta valittiin Suomen Olutmestariksi 2014.
Julkaistu 14.10.2013 19:11

Viikonvaihteessa valittu Suomen uusi Olutmestari vinkkaa, miten oluen voi yhdistää esimerkiksi äyriäisten ja jälkiruokien kanssa.

Viini on totuttu valitsemaan ruokaan sopivaksi, mutta edelleen oluen kohdalla moni tukeutuu tuttuun ja turvalliseen unohtaen ruoan makusävyt. Harva myöskään tulee ajatelleeksi yhdistää äyriäisiin ja jälkiruokiin viinin ja liköörin sijaan oluen. Millainen olut sitten on oikeanlainen makupari näille herkuille?

Olutmestarin vinkit ruoan ja oluen yhdistämiseen

Viikonvaihteessa valittiin Suomen uusi Olutmestari vuodelle 2014. Baarimestari Juha Sorsa Tampereen Gastropub Tuulensuusta vakuutti Sinebrychoffin valitseman tuomariston erityisesti taidollaan suositella oluita erityyppisten ruokien kanssa. Perussäännöillä pääsee jo pitkälle: Mitä katkerampi olut, eli mitä voimakkaammin se on humaloitu, sitä tuhdimpaa ja runsaampaa ruokaa se tarvitsee kaverikseen. Sitrusmaiset, miedosti humaloidut oluet sopivat taas kevyempien ja miedompien ruokien kanssa.

– Esimerkiksi belgialainen vehnäolut sopii erinomaisesti sinisimpukoiden kanssa. Oluen hedelmäinen maku tukee mukavasti ruokaa ja kumpikaan ei jyrää toisiaan. Stout-tyyppinen olut sopii puolestaan ostereiden kanssa, Sorsa ohjeistaa.

Monikaan ei miellä äyriäisten kanssa nautittavaksi ensimmäisenä olutta. Myös jälkiruoat mielletään usein viinien, konjakkien tai liköörien kanssa syötäviksi. Olut kuitenkin joustaa ruokien kanssa enemmän kuin viinit ja on siten hieman monikäyttöisempi.

– Esimerkiksi Porter toimii tumman suklaan kanssa erinomaisesti. Porterissa on jo itsessään paahteisuutta ja suklaisuutta, joten tämä on täydellinen makupari. Erilaisia oluita kannattaa kokeilla myös juustojen kanssa, tuore Olutmestari vinkkaa.

. Baarimestari Juha Sorsa Tampereen Gastropub Tuulensuusta valittiin Suomen olutmestariksi 2014.Baarimestari Juha Sorsa Tampereen Gastropub Tuulensuusta valittiin Suomen Olutmestariksi 2014.

Näin löydät ruoan ja oluen täydellisen makuparin

– Tarkista, kuinka voimakkaasti olut on humaloitu, eli kuinka katkera se on. Vahvasti humaloituun olueen sopivat raskaammat ruoat, kevyesti humaloituun miedot ja kevyet ruoat.

– Esimerkiksi hyvin katkeroidut lagerit ja pilsit sopivat pitkään haudutettujen lihojen, pitsan tai juustoruokien kanssa.

– Miedosti humaloidut oluet, kuten hedelmäinen vehnäolut, sopii puolestaan mietojen ruokien, salaattien ja kermaisten keittojen kanssa.

– Mausteisen ruoan kaveriksi sopii lager-olut, joka taittaa ruoan tulisuutta.

– Kokeile porter-tyyppistä olutta suklaisten jälkiruokien kanssa. Porterista on maistettavissa paahteisuutta ja suklaisuutta, jotka täydentävät jälkiruoan makua.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Suomalaiset olutgurut paljastavat parhaat oluet joulupöytään: "Hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa"Alkon asiantuntija Taina paljastaa, mitä juomia joulupöytään kannattaa valita: Tässä paras makupari kinkulleSuomalaisiasiantuntija varoittaa tyypillisestä mokasta: Älä lisää tällaista olutta pataan – saattaa pilata ruokaelämyksen!Jäikö juhlimisesta juomia yli? Näin hyödynnät ne ruoanlaitossaHittijuoma saapui nyt myös Suomeen – "jos osaa tehdä kossukolan, osaa tehdä tämänkin"Tiesitkö? Tästä syystä olut maistuu hyvältä rasvaisen ruoan kanssa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:30
    Lifestyle

    Ajankohdalla on väliä – teetkö sinäkin tämän seksimokan?

  • 18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"