Tuomo Ruutu naulaa vaikeuksiin joutuneen Kaapo Kakon tärkeimmän ohjenuoran – "Ainoa tapa"

Kaapo Kakon tulokaskausi jääkiekon NHL:ssä ei ole ollut mitään ilotulitusta, ja viime aikoina nuorukaisella on pääosin takunnut. Rangersin kehitysvalmentaja Tuomo Ruutu jakaa Kakolle tässä kohtaa tärkeimmäksi kokemansa ohjenuoran.

Kakko on tehnyt tulokaskaudellaan 37 NHL-otteluun 16 (7+9) pistettä. Kahdeksan viimeisistä yhdeksästä ottelusta on kulkenut pinnoitta. Tämän jakson ainoassa pisteottelussa, 1+1-illassa Calgary Flamesia vastaan, päävalmentaja David Quinnin penkitti Kakon hyökkäyspään jäähyn seurauksena viimeisiksi viideksi minuutiksi.

– Tärkeintä on, että 18-vuotias pelaaja, joka menee NHL:ään, menee koko ajan eteenpäin, haluaa kehittyä ja uskoo siihen kehitykseen. Se on kaikista tärkeintä loppupeleissä. Tämä ei ole kuitenkaan sprintti. Tämä on maraton, Ruutu sanoo Kakosta MTV Urheilulle.

– Hän on hyvin klaarannut.

Kakko varattiin NHL:ään viime kesänä koko joukon toisena pelaajana, ja odotukset hyökkääjää kohtaan nousivat kauden alla jopa superkorkealle. Vaikka säkenöintiä ei ole nyt juuri nähtykään, Ruudun arvion mukaan Kakon mieliala on ollut hyvä.

– Hänelle jääkiekon pelaaminen on hauskaa. Totta kai se on silloin hauskempaa, kun tulee miljoona maalia. Se on kuitenkin vaan fakta, että kukaan liigassa ei tee joka matsissa maalia. Se on myös osa oppimisprosessia. Aina kaikki ei voi mennä just niin kuin suunnittelee. Se on myös ainoa tapa mennä eteenpäin, yli 700 NHL-ottelua aikanaan pelannut Ruutu ynnää.

Lue myös:

    Uusimmat