Tuntuuko seksi erilaiselta lapsen saamisen jälkeen? Raati vastaa: "Kaikki tuntuu tuhat kertaa paremmalta..."

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
KATSO MYÖS: Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Tuntuuko seksi erilaiselta lapsen saannin jälkeen, sinulle tai kumppanillesi? Mitä jos ei tunnu enää yhtä hyvältä kuin aiemmin? Olemme puolisoni kanssa puhunut paljon lapsista ja molemmat todenneet, ettei ihan vielä, mutta asia mietityttää", kysyy nimimerkki Mietteliäs nainen, 28v..

Näin raati vastasi

"Siis mikä mietityttää? Että mies ei enää halua sinua raskauden aikana tai jälkeen? Ettei hän ole tyytyväinen seksielämäänne jne? Jos tämmöisiä oikeasti miettii, niin ei ole oikean ihmisen kanssa."
– Nainen, 28, naimisissa             

"Meistä kumpikaan ei ole huomannut seksin tuntuvan erilaiselta lapsen saamisen jälkeen. Aloitimme yhdynnät uudelleen noin 5 viikkoa synnytyksen jälkeen. Tuntuu yhtä hyvältä, tai jopa paremmaltakin kuin ennen; saan itse nykyään orgasmeja useammin."
– Nainen, 26, avoliitossa 

"Synnytin esikoisemme 8 kk sitten ja minulle jouduttiin tekemään episiotomia. Harrastimme seksiä 3 viikkoa synnytyksen jälkeen. Mies sanoi, ettei huomannut eroa. Nykyään seksi tuntuu paremmalta kuin ennen. Syy lienee lantionpohjan lihasten treenissä."
– Nainen, 28, parisuhteessa      

"Tuntuu. Kaikki tuntuu tuhat kertaa paremmalta. Oma seksuaalisuus avautui täysin sen jälkeen. Olen aina nauttinut ja seksielämä ollut hyvin aktiivista, mutta kyllä se muutti paljon. Kurjaa, jos miehesi ajattelee lastenhankintaa tältä kannalta."
– Nainen, 31, naimisissa  

"Seksi on ollut parempaa lasten jälkeen, sanoisin että jostain syystä tuntuu paremmalta. Luikkari on tullut kuvioihin, mutta sehän ei ole ongelma ollenkaan. Saisi vaan olla useammin."
– Mies, 36, naimisissa

"Raskauskilot jäivät, itsetunto hukassa. Joten ei, seksiä ei tee mieli enää, valitettavasti. Mutta toisaalta: se ensimmäinen kerta synnytyksen jälkeen tuntuu ihan ekalta kerralta, haha! Turhaan stressaat tätä etukäteen."
– Nainen, 25, avoliitto      

"Mielestäni seksi on tuntunut lastensaannin jälkeen paremmalta. Tosin rintojen arkuus jäi pysyväksi. Lastensaannin jälkeen monesti vaan kiusaa väsymys ja esimerkiksi spontaani seksi ei oikein enää onnistu. Eli asioissa on puolensa."
– Nainen, 43, seurustelee

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymykses tässä:

Lue myös:

    Uusimmat