Tuntuuko, että pääsi räjähtää, jos joku vaatii sinulta vielä jotain lisää? Tässä 7 merkkiä henkisestä väsymyksestä

Koetko hukkuvasi projekteihin, etkö saa unta? Mielesi voi olla liian kuormittunut! Power of positivity -sivusto listasi henkisen uupumuksen merkit.

1. Tiedostat, että elämässäsi on meneillään liian paljon asioita kerralla

Koet, että meneillään on "liikaa asioita". Koet hukkuvasi projekteihin tai asioihin, jotka voivat olla mukaviakin. Nämä kuitenkin vaativat veronsa. Esimerkiksi monen asian tekeminen yhtä aikaa voi tuntua houkuttelevalta, mutta oikeasti se ei ole lainkaan tehokasta – eikä ainakaan vähennä stressiä tai kiireen tuntua. 

2. Et muista, koska lomailit viimeksi

Koska viimeksi jätit kaikki projekteihisi, töihisi tai harrastuksiisi liittyvät viestit huomiotta ja lukematta? Koska viimeksi olit aidosti etäällä työstäsi? Lomailu on tutkitusti hyväksi myös terveydelle

3. Uusia ideoita ei vain tule

Pinnistät ja innistät, muttet jaksa keksiä tai ajatella enää mitään. Luovuuden salaisuus on tauon pitäminen ja jopa suoranainen tylsyys. 

4. Olet tunteikas

Tuntuu, ettet jaksa oikeastaan mitään. Pieninkin vastoinkäyminen vie sinut kyynelten partaalle, ja saatat kokea ahdistusta.

5. Saat fyysisiä oireita

Päänsärky, vatsavaivat, ripuli, unettomuus ja ruokahaluttomuus voivat kaikki liittyä stressiin

6. Unohtelet

Keskittymiskykysi on huonontunut. Unohtelet jatkuvasti pikkuasioita.

7. Koet, että pääsi räjähtää, jos joku vaatii sinulta mitään lisää

Tuntuuko sinusta, että yksikin lisäkysymys ajaa sinut raivon partaalle? Yritä delegoida töitäsi tai vastuualueitasi muille, niin, ettet kanna yksin kaikkea vastuuta.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja