Katumus, kauna ja materia – myrkylliset tavat pilaavat onnellisuutesi

Lifehack.org listasi asiat, jotka seisovat onnesi tiellä.

Mustasukkaisuus pilaa ihmissuhteet

Jokainen on joskus mustasukkainen; on turha huijata itseään uskomaan, ettei koskaan kadehdi esimerkiksi muiden sisarusten saamaa huomiota. Mustasukkaisuuden syy on yleensä riittämättömyyden tunne, joka kannattaa käsitellä.

Materia pilaa onnen

Se, että muiden auttaminen tekee onnelliseksi, ei ole tuulesta temmattu väite. Jos haalit autoja, vaatteita ja koruja, et koskaan löydä onnea: aivosi tottuvat ostamiisi uutuuksiin, jolloin alat himoita jotakin muuta.

Vapaaehtoistyö vapauttaa!

Kun annat aikaasi ja taitojasi hyvään tarkoitukseen, koet onnea. Tee vapaaehtoistyötä. Samalla saat perspektiiviä elämääsi ja pääset tapaamaan uusia ihmisiä.

Stressi haittaa elämää

Stressi on haitallista sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnillesi.

Kokeile myös hengitysharjoitusta!

0:49

Kauna pilaa onnesi

Se, että isäsi jätti perheesi, ei ole sinun syysi. Et voi parantaa siskosi sairautta tai poistaa murhetta perheestäsi. Joillekin asioille ei voi mitään, joten niistä ei kannata kantaa kaunaa ja murhetta.

Katumus pilaa mielenrauhasi

Jos teet virheen, opit samalla jotakin. Et olisi se ihminen, joka olet, jos et olisi mokaillut. Älä kadu, vaan yritä epäonnistumisen jälkeen jotakin muuta.

Jos elämäsi ei tunnu hyvältä, syitä kannattaa tutkia: mikä parantaisi elämänlaatuasi? Edistä nykyhetkeä sen sijaan, että haikailisit mennyttä tai sadattelisit tekemisiäsi. Kun elät menneessä, olet onneton nykyhetkessä.

Onni ei tule muiden mukana

Jos odotat muiden tekevän sinut onnelliseksi, joudut odottamaan kauan. Muita et voi hallita; itseäsi voit. Se, että käytät aikasi korjaten ja parjaten muiden tekemisiä, vie vain turhaa energiaa eikä johda mihinkään.

Älä vaadi

Koska voit hallita vain itseäsi ja omia tekemisiäsi, odotukset muiden tekemisistä aiheuttavat vain stressiä ja karkottavat onnen. Suulas työkaverisi ei taatusti muutu hiljaiseksi vain siksi, että sinä pyydät sitä. Samalla oma verenpaineesi nousee – ja syy on tietenkin "noiden muiden".

Pelko estää elämästä

Ralph Waldo Emersonin mukaan pelko kukistaa enemmän ihmisiä kuin mikään muu asia maailmassa.

Itsekkyys pilaa ihmissuhteet

Useimmat eivät halua viettää aikaa itsekkäiden ihmisten seurassa. Tutki itseäsi ja tekemisiäsi: välitätkö todella siitä, mitä muut haluavat, vai onko sinulle tärkeintä olla oikeassa?

Onni ei ole pullossa

Alkoholi vie huolet pois hetkeksi, mutta seuraavana aamuna olo on entistä kamalampi. Jos koet tarvetta paeta nykyhetkeä, mieti, miksi näin on.

Älä ankeuta ympäristöäsi

Etsivä löytää, sanotaan. Kun ajattelet negatiivisesti ja etsit vikoja kaikesta, taatusti myös löydät niitä. Tule tietoiseksi negatiivisuudestasi ja työskentele sen muuttamiseksi.

Älä aina epäile

Ei liene ihme, että oman arvon tai omien tekojen merkityksellisyyden jatkuva arvottaminen tekee onnettomaksi. Maailma on täynnä ihmisiä, jotka omasta mielestään tietävät kaiken sinua paremmin – et tarvitse sisäistä halventavaa puhetta tämän kaiken jatkoksi.

Syy voi olla terveydessäsi

Jos elämä tuntuu alati harmaalta, puhti on poissa eikä mikään tuota iloa, kannattaa varmistaa, ettei kyse ole masennuksesta.

Onko lähipiirissäsi myrkyllinen ihminen? Kerro tarinasi!

Lähde: Lifehack.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja