9 ankeaa merkkiä siitä, että sinun on aika muuttaa elämääsi – ajatteletko jatkuvasti näin?

Ajatteletko jatkuvasti "kyllä maailmassa pitää olla jotakin muutakin kuin tämä"? Nämä merkit voivat kertoa muutoksen tarpeesta.

Kun on tottunut hitaasti kasvaneeseen huonoon oloon, asioita voi olla vaikeaa muuttaa. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, miltä kehossa tuntuu päivittäin. Power of Positivity -sivusto listasi merkit, jotka voivat kertoa muutoksen tarpeesta. Kärsitkö näistä?

Nämä merkit kertovat, että sinun on aika muuttaa elämääsi

 1. Ankeita työpäiviä on enemmän kuin hyviä. Töihin meneminen ahdistaa, ja viikonlopun loppuminen saa ahdistuksen nousemaan.
 2. Elät menneessä tai unelmoit tulevasta. Teet itse asiassa mitä vain, jos pääset sillä karkuun nykyhetkeä.
 3. Sinua käsketään jatkuvasti rentoutumaan. Ihmiset saattavat hokea sinulle "anna jo olla", koska jäät jumiin ongelmiisi ja tunnut kiertävän kehää niiden kanssa.
 4. Et nauti ystäviesi menestyksestä – itse asiassa olet heille kitkerän kateellinen. Kun olet jumissa omassa elämässäsi, muiden onnistumiset eivät ilahduta.
 5. Heräät väsyneenä, vaikka olisit nukkunut tarpeeksi. Tuntuu, että elämäsi on jatkuvaa väsynyttä puurtamista, jossa pirteät, onnelliset ja energiset päivät ovat harvassa.
 6. Olet levoton: sinusta tuntuu, että sinun pitäisi olla jossakin muualla tekemässä jotakin tärkeämpää.
 7. Juoruilet ja keskityt kaikkien muiden elämiin – paitsi omaasi. Kaikki ärsyttävät  sinua, ja löydät muiden toimista jatkuvasti jotakin vikaa.
 8. Odotat, että jotakin kamalaa tapahtuu. Sinusta tuntuu että hukut, ja että aikasi loppuu: tässä tämä elämä varmaan olikin, en koskaan ehtinyt saavuttaa mitään….
 9. Ajattelet jatkuvasti "kyllä maailmassa pitää olla jotakin muutakin kuin tämä".

***

1:02

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

  MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.