Tunnetut suomalaiset paljastavat: Tämä on vaatekaappini suosikki!

Muotitietoinen-sarjan viidennessä jaksossa tunnetut suomalaiset paljastavat Maria Veitolalle, mihin muotiklassikkoon voi pukeutumisessa aina luottaa. Ketkä ovat Jorma Uotisen suunnittelijasuosikit? Millä Nina Kurkinen pelastaa asukokonaisuutensa?

AVAn Muotitietoinen-sarjan viidennessä jaksossa 2.4. Maria Veitola tapaa tunnettuja suomalaisia tyylin taitajia.

– Jokaisella tulisi olla vaatekaapissaan yksi sellainen vaatekappale tai asuste, joka pelastaa tilanteen kuin tilanteen, Veitola neuvoo.

Nina Kurkisen suosikki: Lammasturkisliivi

Lumenen luottokasvonakin tunnetun Nina KurkisenNina’s-liikkeestä kenkäkaupasta löytyy myös laukkuja ja asusteita. Kurkinen myöntää Veitolalle, ettei osannut valita vain yhtä suosikkia vaan valitsi kaksi.

– Ensimmäinen niistä on turkisliivi, joka on usein päälläni – kaikkien erilaisten vaatteiden kanssa. Tämä on hihaton lammasliivi, joka ei oikeastaan ole minkään muotoinen eikä mallinen, vaan ihan suora. Tämä on minulle vähän sellainen turvariepu: jos asu ei toimi, niin kun heitän tämän siihen päälle, niin sitten asu on jotenkin taas hyvä ja oman tuntuinen, Kurkinen kertoo.

Toiseksi luottotuotteekseen Kurkinen valitsi korkokengät.

– Sitten on nämä korkkarit, jotka alkavat olla jo aika räjähtäneet. Näitä on käytetty! Nämä kengät ovat herättäneet myös miehissä suuria tunteita. Näitä kenkiä on nimittäin suudeltu ravintoloissa, Kurkinen paljastaa.

Sami Sykön suosikki: Kashmir-neule

Muotiin ja kulttuuriin erikoistunut toimittaja Sami Sykkö on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja Gloria-lehden päätoimittajana. Mihin asioihin Sykkö luottaa pukeutumisessaan kaudesta toiseen?

– Luotan ennen kaikkea laukkuihin ja kenkiin, niitä minulla on tosi paljon. Kaikkeen myös siltä väliltä – erityisesti suomalaisten suunnittelijoiden kashmir-neuleisiin. Niitä – ja heidän suunnittelemia kaulahuivejaan – minulla on monen värisenä. Olen antanut niitä lahjoiksi sukulaisille, ne ovat hyviä ja käytännöllisiä. Sopivat moneen tilanteeseen, Sykkö kehuu.

Sykkö on mieltynyt erityisesti Arelalizzan kashmir-neuleisiin, joita mies omistaa kuusi.

– Näissä on hirveän hyvät mitoitukset. Kaula-aukko on juuri oikean kokoinen minulle ja leveys on tarpeeksi kapea, olen aika kapea ihminen. Tykkään niiden väreistä. Suunnittelija Maija Arela on nimenomaan väreihin erikoistunut, Sykkö lisää.

Kaarina Kivilahden suosikki: Mustat stilettikorot

Putiikin pitäjä Kaarina Kivilahti esittelee kenkäkaappinsa klassikkotuotteen, mikä pitäisi löytyä naisen mukaan jokaiselta.

– Kaikilla naisillahan pitäisi olla mustat stilettikorot. Nappanahkaa, mustat, tämä on klassikkomalli. Nämä sopivat myös farkkujen kanssa. Erittäin mukavat jalassa, Kivilahti summaa.

Jorma Uotisen suosikki: Yohji Yamamoto

Tanssija, koreografi ja Tanssii tähtien kanssa -kisastakin tuttu tuomari Jorma Uotinen luottaa kahteen muotisuunnittelijaan, joiden tuotokset ovat miehen vaatekaapin klassikoita.

– Minulla on kaksi suunnittelijaa, joihin luotan aina – jo ihan 1980-luvulta lähtien. Toinen heistä on japanilainen Yohji Yamamoto, toinen britti Vivienne Westwood. Nyt minulla on päälläni Yamamoton viime kaudelta takki, jossa on sisällä nauha, millä takki vedetään tiukemmaksi. Takki on takaa vähän pidempi; tästä tulee vähän sellaista 1900-luvun alun fiilinkiä. Käytän tätä ihan päivittäin, esimerkiksi nyt menen tästä ruokaostoksille. Tässä on vähän myös tiettyä juhlavuutta. Tykkään, että tässä on eleetöntä eleganssia, mikä kestää ajan. Olen vakuuttunut siitä, että käytän tätä useita vuosia. Se on sitä oikeaa luksusta, Uotinen vakuuttaa.

Muotitietoinen-sarjan uusinnat AVAlla tiistaisin klo 16.30.

Inspiroidu lisää:

Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja