Tunnettu rikostutkija Palme-uutisesta: Murha-ase on saattanut löytyä tai epäilty on kuollut

Kriminologian professori Leif GW Perssonin mukaan mahdollinen murha-aseen löytyminen voi olla sen takana, että syyttäjä pohtii uuden syytteen nostamista Olof Palmen murhan tutkimuksissa. 

Leif GW Persson arvioi Aftonbladetissa, että rikostutkijat ovat saattaneet löytää murha-aseen tai sitten murhaepäilty on kuollut. Pääsyyttäjä Krister Petersson ilmoitti eilen, että Ruotsin vuonna 1986 surmatun pääministerin Olof Palmen murhan tutkimuksissa saatetaan nostaa uusi syyte ennen kesää tai lopettaa tutkimukset kokonaan.

– Silloin, kun tehdään jotakin tuollaista, täytyy taustalla olla pirun hyvä syy, Persson sanoo lehdelle.

Hän on positiivisesti yllättynyt eilen julkaistusta uutisesta.

– Oli miellyttävä yllätys kuulla tästä. Syyttäjä on hyvin asioista perillä oleva ja järkevä mies. Minulla on täysi luotto häneen, Persson sanoo.

Syyttäjä Petersson ei ole halunnut nimetä, kuka mahdollinen murhaaja on. Myös Aftonbladetin tietojen mukaan epäilty olisi itsekin kuollut, ja siksi tutkinta aiotaan nyt saada päätökseen.

– Syyttäjällä täytyy olla käsissään jotakin hyvin lopullista, ja yksi hyvin lopullinen asia on epäillyn kuolema.

– Toinen mahdollisuus on, että epäilty on yhä elossa. 

Kriminologian professori uskoo, että syyttäjällä on tiedossaan uutta teknistä todistusaineistoa, koska hän ilmoitti asiasta niin vakuuttavasti.

– Se, että epäilty olisi kertonut itse jollekin jotakin uutta luottamuksella, ei tule kysymykseen. Jos minun pitäisi arvata, sanoisin, että kyse on aseesta, Persson spekuloi. 

Leif Gustav Willy Persson tunnetaan paitsi kriminologian professorina, myös dekkarikirjailijana.

Aftonbladetin jutusta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat