Tunnetko jo nämä Kanarian suosikkihotellit?

Gran Canarian saaren loma-alue Meloneras tarjoaa luksusta niille, jotka haluavat elää lomallaan tyylikkäästi. Alueelle on viime vuosina noussut useita uusia, tasokkaita hotelleja ja aivan pyöräily- tai automatkan päässä Melonerasin hotelleilta sijaitsee myös tasokas, uusi Melonerasin 18-reikäinen golfkenttä.

Idyllistä ja rauhallista lomapaikkaa kaipaaville taas saattaa sopia Puerto de Mogan, jonka pieni satama henkii menneiden aikojen idylliä.

Rantabulevardin äärellä

Meloneras tunnetaan parhaiten kauniista ja elegantista rantabulevardista, jonka ympärille kaikki keskittyy. Bulevardi kulkee aivan Atlantin reunaa pitkin. Päiväsaikaan monet käyvät ihailemassa maisemia joko kävelyllä tai hölkäten pitkin rantatietä. Iltaisin pariskunnat kävelevät romanttisesti käsi kädessä kohti Faron majakkaa ja sen läheisyydessä sijaitsevia tunnelmallisia ja tasokkaita ravintoloita. Melonerasissa toimii myös kasino.

Illallista ennen voi poiketa ostoksille, sillä bulevardin eteläpäässä sijaitsee tasokkaita ja nykyaikaisia pikkuputiikkeja, joissa on myynnissä merkkivaatteita, monenlaista tuliaistavaraa sekä kosmetiikkaa. Huippumerkit Dolce & Gabbanasta alkaen ovat saatavilla. Merkkituotteita voi saada kohtuuhintaan, koska Kanarian saarta koskevat erilaiset arvonlisäveromääräykset kuin mannerta.

Melonerasissa sijaitsee niin ikään Varadero-ostoskeskus, josta voi tehdä edullisia löytöjä – mutta tunnelmaltaan ja tuotteiltaan se on rantakadun laidalla sijaitsevia pikkuputiikkeja arkisempi.

Luksushotellien Meloneras

Luksuslomalla itsensä hemmottelu kuuluu kuvaan. Auringonlaskua voi ihailla vaikkapa Maspalomasin kuuluisilla hiekkadyyneillä. Auringosta voi nauttia myös tasokkaiden hotellien omilla, suurilla allasalueilla.

Yksi esimerkki Melonerasin uusista luksuskohteista ovat Lopesan-ketjun hotellit. Rantabulevardin pohjoispäässä, noin kilometrin päässä Faron majakalta, sijaitseva viiden tähden hotelli Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso on valmistunut vuonna 2004. Hotelli koostuu useasta rakennuksesta, jotka on tehty kanarialaisen kylän tyyliin. Alueella on kauniita istutuksia ja pieni usean ravintolan ympäröimä aukio, jolla järjestetään iltaisin ohjelmaa.

Hotellialueella on monia uima-altaita, kampaamo, pieni kuntosali ja sen yhteydessä toimiva tasokas spa, jossa voi rentoutua erilaisissa hoidoissa. Lisämaksusta hoito tehdään merinäköalahuoneessa ja silloin hintaan kuuluu myös mahdollisuus polskia hoidon jälkeen maisema-altaassa porekylvyssä sekä juoda kupillinen teetä katsellen alas merelle avautuvaa mahtavaa näköalaa. Kylpylään on rantabulevardilta pääsy myös niille, jotka eivät majoitu hotellissa.

Toinen alueen uusista hotelleista on vuonna 2009 valmistunut Lopesan Baobab Resort, joka sijaitsee vain 250 metrin päässä keskustasta. Hotelli on omintakeisesti afrikkalaistyylinen.

Kanarian Venetsia

Pieni Puerto de Mogan tunnetaan Kanarian Venetsiana, kiitos kaupungin kaarisiltojen ja viehättävän sataman sekä hiukan italialaistyylisten rakennusten. Ruokapaikat keskittyvät sataman ympärille ja huvipursia voikin ihailla samalla kun nauttii merihenkistä lounasta tai illallista. Tarjolla on etenkin hyviä kalaravintoloita ja merellistä idylliä.

Tunnelma on hitusen hienostunut ja etenkin sataman läheisyydessä on kauniita rakennuksia. Pienillä kujilla ja kaduilla voi tehdä piipahduksia käsityöputiikkeihin. Paikka on kuitenkin melko pieni ja nopeasti katsastettu eli toimintaa ja huippuhotelleja ja niiden runsaita palveluja kaipaavan kannattaakin mieluummin majoittua Melonerasin puolelle ja poiketa Puerto de Moganiin vaikkapa päiväretkelle.

Teksti ja valokuvat: Nina Pinjola / Mediafocus, Finnmatkat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja