Tunnetko "Enon"? Tämän miehen epäillään raiskanneen alaikäisiä asunnollaan Helsingissä – poliisi toivoo mahdollisten uhrien yhteydenottoja

3:17
Miehen epäillään raiskanneen jopa 12 alaikäistä asunnollaan Helsingissä.

1950-luvulla syntynyttä miestä epäillään lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingissä. Rikosten uskotaan tapahtuneen useiden vuosien aikana ja vuodesta 2006 alkaen. Asiasta tiedottaa Helsingin poliisi.

Poliisin mukaan rikosten uhreiksi epäillään tämänhetkisen tiedon perusteella joutuneen ainakin 12 tyttöä, jotka ovat olleet tapausten aikaan alaikäisiä.

Poliisin mukaan yhden asianomistajan henkilöllisyyttä ei kuitenkaan ole saatu selville. Poliisi onkin poikkeuksellisesti julkaissut kuvan rikoksista epäillyistä miehestä. Poliisi toivoo tiedotteessaan, että kuvissa esiintyvän miehen kanssa tekemisissä olleet ihmiset arvioisivat, onko heillä tietoja, jotka voivat edistää rikostutkintaa.

– Voi olla, että osa uhreista ei edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä epäillyn tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa, kertoo rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisin tiedotteessa.

Epäillään tarjonneen nuorille alkoholia ja lääkkeitä

Miestä epäillään muun muassa useasta törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosten epäillään tapahtuneen miehen asunnolla Helsingin Laajasalossa. Mies on vangittu rikoksista epäiltynä.

Poliisin mukaan nuoret ovat viettäneet aikaa miehen asunnolla, koska mies on tarjonnut näille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Miestä on kutsuttu nuorten keskuudessa nimellä ”Eno”, poliisi selvittää.

– Pyydämme, että kaikki, jotka epäilevät joutuneensa rikoksen uhriksi tai tietävät mahdollisesti jotain, joka voisi olla hyödyksi asian selvittämisessä, ottaisivat meihin yhteyttä. Kyseessä on vakava rikoskokonaisuus, jonka selvittämisessä uhrien ja todistajien tiedoilla on suuri merkitys, Asmundela kertoo tiedotteessa.

Yhteydenotot pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

– Henkilön ei tarvitse tietää, onko hänelle tai jollekin toiselle tehty asia rikos tai minkä rikoksen tunnusmerkistön teko täyttää, poliisin tiedotteessa täsmennetään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja