Tulppaani Eero Saarinen (1910-1961)

Tulppaani on sarja Eero Saarisen 1956 suunnittelemia tuoleja ja pöytiä. Ruokapöydän ja käsinojallisen tuolin lisäksi sarjaan kuuluvat sivupöytä, käsinojaton tuoli sekä jakkara.

Arkkitehti Eero Saarinen halusi päästä eroon pöytien ja tuolien ryhmässä muodostuvasta jalkaviidakosta ja selkeyttää ruokailuryhmän kokonaisilmettä. 1950-luvulla ohuet pöytien ja tuolien jalat, jotka usein vielä suuntautuivat ulospäin, muodostivat joskus varsinaisen risukon. Tulppaani-tuolin ja pöydän ilme on veistoksellinen. Lopputulos näyttää siltä kuin kaluste olisi yhtä kappaletta, kuin massaa, joka olisi valutettu muottiin. Se on kuitenkin vain mielikuva, sillä tuolin istuin on lasikuitua ja jalka muottiin valettua alumiinia. Pöytä on valmistettu samoista materiaaleista, mutta pöydänkansimateriaali voi olla lasikuidun lisäksi carraran valkoista marmoria tai laminaattia.

Eero Saarinen oli Loja ja Eliel saarisen poika joka eli 13-vuotiaaksi asti Hviträskissä, kunnes Saariset muuttivat Amerikkaan, jossa sekä isä että poika loivat huikean kansainvälisen uran. Valitettavasti Eero Saarisen elämä päättyi jo 51-vuotiaana uran vielä ollessa nousussa.


Toimittaja: Hanna Sumari
Kuvauksen pöytä ja tuolit Tomorrow's Antique050-64320 esa.vaisanen@tomorrowsantique.com


(t.i.l.a. 1.2.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja