Tulista keksitaikinaa ja kellojen siirtelyä – äidit paljastavat nerokkaimmat valheet, joita kertovat lapsilleen

7:34
Valehtelun ABC – Jenni Kokander kertoi 2017, kuinka hän värittää lastensa arkea

Toisinaan vanhemmat turvautuvat totuuden venyttämiseen tai valkoisiin valheisiin selvitäkseen arjen keskellä. Valheen tavoitteena on usein pitää jälkikasvu turvassa ja terveenä.

Australialaiskoomikko Tanya Hennessy kysyi Facebookissa, mitä valheita vanhemmat kertovat lapsilleen. Tuhannet vastaukset paljastivat isoimmat, mutta toisaalta kätevimmät valheet, joihin vanhemmat ovat turvautuneet.

Useat valheista liittyivät terveelliseen syömiseen

– Kerroin pojalleni pitkään, että vaniljajogurtti on jäätelöä. Hän uskoi siis syövänsä jäätelöä aamupalaksi ja tunsi itsensä todella onnekkaaksi.

Eräs äiti kertoi tyttärelleen, että kaupassa esillä olevat karkkipussit eivät ole myynnissä. Sen sijaan ne ovat näytekappaleita, joiden perusteella karkit tilataan myöhemmin netistä.

Useat vanhemmat vetoavat myös ruokien olevan liian väkeviä lapsille tai juomien sisältävän alkoholia, vaikka näin ei olisikaan.

– Olen tosissani väittänyt, että keksitaikina on tulista.

Eräs aikoinaan hampurilaisravintolan autokaistalla työskennellyt henkilö paljastaa, että useat vanhemmat pyysivät häntä sanomaan lapsilleen tiettyjen tuotteiden olevan loppu. Tällaisia olivat esimerkiksi jäätelö ja lastenaterian lelut.

Valkoisiin valheisiin turvauduttiin nukkumaanmenoaikoina

– Kun lapset olivat pieniä, siirsin toisinaan kelloja eteenpäin tunnilla, jotta he menisivät aikaisemmin nukkumaan.

Eräs äiti sen sijaan väitti pojalleen lämpimän maidon olevan voimakasta unilääkettä. Hän antoi sitä lapselleen aina, kun hänellä oli vaikeuksia saada unenpäästä kiinni. Äiti muisti myös sanoa, ettei maitoa sopinut juoda liian paljoa tai poika nukahtaisi siltä seisomalta.

Toisinaan totuutta venytettiin myös kiireen keskellä:

Eräs äiti kertoi tyttärelleen, että kauppakeskusten pienet huvilaitteet on tarkoitettu vain syntymäpäiväänsä viettäville. Siitä lähtien hänen tyttärensä on toivottanut hyvää syntymäpäivää kaikille, jotka ovat kyydissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja