Mainos

Tulipalo tuhosi hotellin Riihimäellä

Nopeasti levinnyt tulipalo tuhosi hotelli-ravintola Bonanzan Riihimäellä varhain tänä aamuna.

Rakennuksessa oli syttymishetkellä 17 henkilöä, jotka kaikki säilyivät vammoitta. Muutama talossa yöpyneistä pääsi itse ulos, mutta palomiehet avustivat palavasta rakennuksesta turvaan kaikkiaan 14 henkeä. Osa heistä herätettiin vuoteistaan.

Poliisi tutkii palon syytä. Ainakaan vielä tänään ei ole ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa. Palon vahingot noussevat satoihin tuhansiin euroihin. Talo oli kuitenkin vakuutettu.

Rakennus kuului Ruotsissa asuvan suomalaismiehen yhtiölle, joka oli vuokrannut sen hotelliyhtiölle.

Hätämajoitusta ei tarvittu

Bonanza sijaitsee Riihimäen taajaman ulkopuolella Helsinki-Tampere-moottoritien varressa Herajoella. Puurakenteisessa talossa oli noin 500 neliötä, osin kahdessa kerroksessa. Talosta löytyi runsaat kymmenen pientä majoitustilaa, ja Bonanza työllisti vakinaisesti kahdeksan henkilöä.

Helsingin suuntaan ajanut autoilija havaitsi rakennuksen eteläpäästä nousevan savua, kun hän ajoi ohitse kello viiden jälkeen aamulla. Palo ja savu olivat levinneet koko rakennuksen alalle ja kattorakenteet paloivat jo kauttaaltaan, kun palokunnan ensimmäinen yksikkö saapui paikalle viisi minuuttia hälytyksen jälkeen.

Aluepalomestari Jarmo Kivistön mukaan pelastustöiden painopisteeksi otettiin ihmisten pelastaminen. Savusukeltajat tarkistivat tilat, joihin vielä pääsi ja pelastivat kaikki rakennuksessa olevat. Yöpyjien joukossa oli liki kymmenen ulkomaalaista, lähinnä virolaista, naista.

Kukaan hotelliasukkaista ei tarvinnut hätämajoitusta, vaan kaikki poistuivat aamutuimaan paikalta tuttaviensa autoilla. Rakennuksen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Siitä jäivät jäljelle vain hiiltyneet seinät. Asukkaiden tavaroista saatiin turvaan vain pieni osa.

Palo alkoi oleskelutiloista

Poliisi pääsi penkomaan palopaikkaa jälkisammutuksen jälkeen iltapäivällä. Tekninen tutkinta vienee useita päiviä.

Vanhempi konstaapeli Jouni Viljanen arvioi tämänpäiväisten tietojen perusteella, että palo sai alkunsa hotellin eteläpäädyn oleskelutiloista. Niissä sijaitsivat muun muassa baari, sauna ja solarium.

Viljanen yhtyy kummasteluihin siitä, etteivät hotellin asukkaat heränneet palovaroittimien ääniin jo ennen kuin savu havaittiin läheiselle tielle.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 30.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.