Tuliko kielimuuri vastaan lomamatkalla? Ota avuksesi nämä kolme Google Kääntäjän vähän tunnettua ominaisuutta

6:35

Google Kääntäjässä on useita erinomaisia ominaisuuksia, jotka auttavat ymmärtämään lomamatkalla paikallista kieltä. Ota sovelluksesta kaikki irti näiden kolmen helpon vinkin avulla!

VIDEO: Mitä Suomi googlaa? Viime vuoden kiinnostavimmat haut!

Loman viettäminen toisessa maassa voi tuoda kaivattua vaihtelua Suomen kesän epävakaisiin säihin ja tuoda etäisyyttä arjen stressiin.

Tosin lomallakin useat asiat voivat aiheuttaa stressiä, mutta kielimuurin ei pitäisi olla niistä yksi, sillä puhelinsovellukset voivat auttaa asiaa merkittävästi.

Google Kääntäjä on varmasti monille suomalaillekin tuttu apuväline, mutta kaikki eivät välttämättä tunne sovelluksen kaikkia hienoja ominaisuuksia. Cnet antaa kolme vinkkiä, joiden avulla saat tutusta kääntäjästä kaiken irti ulkomailla.

1. Lataa Offline-versio

Omaan puhelimeen voi käydä lataamassa Google Kääntäjän puhelimen sovelluskaupasta. Itse sovelluksen sisällä on myös mahdollista ottaa käyttöön offline-versio, jotta voit käyttää kääntäjää, vaikka nettiyhteyttä ei olisikaan tarjolla!

Valitse ensin kohdemaasi kieli, jota haluat sovelluksen avulla kääntää. Paina valitsemasi kielen vierestä lataa näppäimestä. Offline-versio ei vie edes valtavasti tilaa, ja sen avulla voi kääntää yksittäisiä sanoja ja jopa lauseita ilman nettiyhteyttä.

2. Ota kuva

Ruokalista, kyltti tai muu lappu, jota et ymmärrä? Google Kääntäjän avulla voi myös ottaa kuvan kohteesta, jonka tekstiä ei pysty ymmärtämään. Valitse sovelluksen etusivulta kohta Kamera ja osoita se kohti käännettävää tekstiä.

Ota tekstistä kuva painamalla kameraikonia alareunassa. Google Kääntäjä tunnistaa tekstin, ja voit sormella maalta siitä osan, jonka haluat kääntää. Paina sitten ruutuun ilmestyvää nuolta nähdäksesi käännöksen.

3. Käännä puhetta reaaliaikaisesti

Jos joudut matkalla jatkuvasti tilanteisiin, joissa paikalliset puhuvat sinulle, mutta et ymmärrä mitä, on Google Kääntäjällä tähänkin ongelmaan ratkaisu. Valitse Kääntäjän etusivulta kohta Keskustelu. Voit valita näytön alakulmasta, kummalla kielellä puhutaan ja sovellus kääntää puheen reaaliaikaisesti toiselle kielelle.

Vaikka keskustelukumppani puhuisikin todella nopeasti, Google Kääntäjä pysyy mukana.

Sama ominaisuus on myös todella kätevä, jos et meinaa itse tulla ymmärretyksi matkalla. Voit puhua Kääntäjälle asiasi suomeksi, ja sovellus puhuu asian vieraalla kielellä keskustelukumppanillesi.

Lähteet: Google Translate, Cnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja