Tuhkimojoukkue varmisti Mestarien liiga -paikan – sitä ollaan viemässä pois

Maalikooste: Girona - Villarreal 1:24
Katso tästä, miten Gironan ja Villarrealin välinen ottelu ratkesi tiistaina.

Jalkapalloseura Girona FC on kirjoittanut Espanjan liigan tämän kauden tuhkimotarinaa. Liigaa kauden aikana Real Madridin ja Barcelonan edellä johtanut piskuinen katalonialaisseura pelaa ensi kaudella ansaitusti Mestarien liigassa.

Espanjan pääsarjassa kolmantena oleva Girona on varmistanut loppusijoituksensa liigassa neljän parhaan joukkoon, joten sille avautuu ovi ensi kauden Mestarien liigaan.

Yllättäjäjoukkueen mestaruusliigapaikan tiellä on kuitenkin omistusteknisiä esteitä. Gironasta peräti 47 prosentin osuus on vuodesta 2017 ollut Englannin valioliigajättiläisen Manchester Cityn emoyhtiön City Football Groupin hallussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan talousvalvontaelin CFCB lähestyi viikolla jalkapallon sidosryhmiä kirjeellä, jossa se muistutti pelisäännöistä, jotka koskevat seurojen kelpoisuutta pelata kansainvälisissä kilpailuissa.

Uefa muistuttaa ukaasissaan, että periaatteessa säännöt estävät kahta joukkuetta osallistumasta samaan eurooppalaiseen turnaukseen, jos joukkueilla on sama omistaja. City Football Group ei ole Gironan enemmistöosakas, mutta sillä on ratkaisuvaltaa seuran päätöksenteossa.

Jos Manchester City ja Girona aikovat molemmat pelata ensi kauden Mestarien liigassa, City Football Groupin on luovuttava osasta Girona-omistuksestaan Uefan asettamaan määräaikaan 3. kesäkuuta mennessä.

City Football Groupilla on maailmalla täysi omistus tai osuuksia 13:ssa eri jalkapalloseurassa.

Lue myös:

    Uusimmat