Tubettajat raivostuivat Youtuben kokeilusta – yhtiö alkoi ilmoittamatta tuoda videot osalle käyttäjistä uudella tavalla

0:50

Monet ulkomaalaiset Youtube-tähdet ovat kritisoineet videopalvelua kokeilusta, jossa videot on toimitettu faneille uudella tavalla. Aiheesta uutisoi BBC.

Suomalainen kondomimainos kiellettiin Youtubessa makkaraputkeen sujahtavan saunamakkaran takia. Katso video yltä ja lue aiheesta lisää täältä!

Youtube aloitti testaamaan uutta algoritmia, joka muuttaa käyttäjien videoiden järjestystä etusivulla. Tilattujen kanavien videot eivät enää näkyneet kokeilussa mukana olleiden käyttäjien syötteessä aikajärjestyksessä, vaan niin sanotusti kiinnostavuusjärjestyksessä.

Ensimmäisenä olivat ne videot, joiden Youtube ajatteli kiinnostavan käyttäjää eniten.

"En odota, että minulle pakkosyötetään asioita"

Youtube aloitti kokeilun ilmoittamatta. Asia tuli julkiseksi, kun käyttäjät valittivat siitä sosiaaliseen mediaan. Jo aiemmin monet videoiden tekijät olivat ihmetelleet, miksi heidän videonsa eivät näkyneet tilattujen videoiden syötteessä.

– Kun painan tilaa-nappia Youtube-kanavalla, siinä minä sanon: ”Lisää tätä, kiitos”. En odota, että minulle pakkosyötetään asioita, joiden Youtube "ajattelee", että minun täytyy nähdä. Minulla on melkein 47 000 ihmistä [seuraajina], jotka sanoivat ’kyllä’, silti saan säännöllisesti kysymyksiä, että julkaisenko vielä videoita, kommentoi brittiläinen tubettaja Gary C.

Samaa mieltä siitä, että käyttäjät ovat jo ilmoittaneet, mitä haluavat katsoa painaessaan "tilaa", on myös teknologiavloggaaja Marques Brownlee, jonka kanavalla on jo yli kuusi miljoonaa tilaajaa.

– Ihmiset käyttävät tilaa-nappia pääasiassa välttääkseen tällaista algoritmikäytöstä alustalla. Pitäkää se kotivisulla ja suosituksissa, kiitos, kommentoi tubettaja Sean McLoughlin, joka tekee peliarvosteluja palveluun nimellä Jacksepticeye.

Youtuben mukaan lisännyt katseluaikaa

Youtuben mukaan kokeilu on aloitettu vain pienellä määrällä käyttäjiä. Yhtiö painottaa, ettei tarkoitus ole korvata kronologista syötettä, vaan personoitu sivu on vain yksi vaihtoehto selaamiseen.

Youtube kertoi BBC:lle, että personoidussa näkymässä ihmiset tosin katsovat videoita pidempään. Yhtiö onkin viime aikoina muuttanut painostustaan katselukertojen määrästä katselun pituuteen.

Youtuben mukaan personoitu syöte on yksi monista pienistä kokeiluista, jotka ovat käynnissä palvelussa koko ajan.

Tubettajat kuitenkin toivoisivat, että vastaavista muutoksista ilmoitettaisiin etukäteen vaikka sähköpostilla.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja