TPS venyi ratkaisevassa paikassa, HIFK lomille – Jussi Ahokas: "Aivan tyhjä olo"

Maalikooste: TPS - HIFK 5:14
Videolla maalikooste TPS:n ja HIFK:n seitsemännestä puolivälieräottelusta.

Turun Palloseura taistelee toista vuotta peräkkäin mitaleista miesten jääkiekkoliigassa. Tasainen puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan päättyi seitsemännessä pelissä Palloseuran eduksi voitoin 4–3, kun turkulaiset voittivat keskiviikkona kotihallissaan 3–1. Voiton takuumiehenä hääri TPS-vahti Andrei Karejev, joka torjui ottelussa 34 kertaa.

– Aivan tyhjä olo. Pelattiin huikea sarja, jossa HIFK pisti meidät todella koville. Sitkeä taistelu ja tiukka puolustuspeli toivat meille voiton, iloitsi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas

HIFK:n tehopuolustaja Yohann Auvitu vei napakalla siniviivalaukauksella vierailijat johtoon avauserän puolivälissä, mutta maali jäi helsinkiläisten ainoaksi.

TPS aloitti toisen erän vahvasti ja tuli tasoihin Juhani Jasun hienon yksilösuorituksen ansiosta. Jäähyjen värittämässä erässä HIFK:n Johan Motin taklasi Topias Haapasta suihkukomennuksen arvoisesti, ja heti perään TPS:n Jonne Tammela passitettiin kentältä polvitaklauksen takia. Erän puolivälissä Aarne Intosen ylivoimamaali vei kotijoukkueen johtoon, ja Markus Nurmi sinetöi Tepsin voiton tyhjään maaliin neljä sekuntia ennen päätössummeria.

– Hyvä toinen erä siivitti meidät voittoon. Meillä oli hyvä meininki, ja joukkue pisti todella kaiken likoon, iloitsi TPS-kapteeni Juhani Jasu.