Tottenhamin päävalmentaja vaikean päätöksen edessä – Antti Niemi näkee edun Liverpoolilla: "Paskamainen tilanne valmentajalle"

Eurooppalainen jalkapallokausi huipentuu lauantai-iltana Mestarien liigan loppuotteluun Madridissa Liverpoolin ja Tottenhamin välillä. C Moren asiantuntija Antti Niemi näkee Alissonin finaalin maalivahdeista tasaisempana ja Harry Kanen mahdollisen paluun merkityksen suurena.

MAINOS

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Mestarien liigan loppuottelussa ovat luonnollisesti vastakkain kaksi loistavaa maalivahtia. Tottenhamin kapteenia ja maailmanmestaruuden voittanutta Hugo Llorista ei kuitenkaan yleisesti lueta pelipaikkansa absoluuttisesti terävimmälle huipulle. Miksi?

– Toivottavasti tämä finaali ei ratkea kummankaan puolelta maalivahtipeliin millään tavalla. Alisson on silmissäni vähän tasaisempi. Jos molemmilla on hyvä päivä, puhutaan saman tasoisista huippumaalivahdeista. Lloris tekee kuitenkin kauden aikana muutaman virheen enemmän kuin Alisson, eikä häntä ehkä siksi lueta Manuel Neuerin kaltaisten maalivahtien joukkoon, Niemi sanoo MTV Urheilulle.

Loppuottelun alla kiehuvin puheenaihe on MM-kisojen maalikuninkaan ja Tottenhamin ykköskärjen Harry Kanen pelikunto.

– Toivon todellakin, että Harry Kane on kunnossa, sillä kentällä ollessaan hän on yksi parhaita pelaajia. Kane tasoittaisi pientä materiaalieroa mikä Liverpoolilla on puolellaan.

Tottenhamin voittoprosentti ilman Kanea oli 11 ottelussa Valioliigassa 64. Kanen kanssa 27 ottelussa lukema oli 59. Joukkue keräsi ilman englantilaiskärkeä keskimäärin kaksi pistettä, kun tämän kanssa pisteitä kertyi 1,81.

Niemen mukaan Tottenham kuitenkin kaipaa puolikuntoistakin tähteään. 

– Jos mietitään, miten paljon maalipaikkoja Tottenham tulee loppuottelussa saamaan, ja millä prosentilla he niistä viimeistelevät, Kane on 80-prosenttisessa kunnossakin joukkueen paras laittamaan pallot sisään, Niemi sanoo.

– Pelaajan keskenkuntoisuus on tietenkin dilemma. Se on paskamainen tilanne valmentajalle, jos pelaaja ei jaksa pelata 90 minuuttia ja hän tietää alusta lähtien joutuvansa käyttämään tähän yhden vaihdon.

– Kanen loukkaantuessa luulin Tottenhamin menestyssaumojen menneen. Hän on iso osa joukkueen peliä ja tekee niin paljon maaleja. Tässä kohdin on nostettava hattua myös Heung-Min Sonille, joka otti roolia Kanen ollessa sivussa ja ottaa sitä varmasti myös lauantaina.

Molemmat joukkueet janoavat voittoa. Tottenham haluaa tukevoittaa jalansijaa eurooppalaisten suurseurojen joukossa. Liverpoolin peruutuspeilissä näkyvät kipeä tappio viime kevään loppuottelussa ja päättyneen Valioliigan mestaruustaistelun häviäminen pisteellä.

– Olen loppuottelussa neutraali katsoja ja toivon, että parempi joukkue voittaa. Jos kuitenkin miettii Liverpoolin viime kevään tappiota Mestarien liigan finaalissa ja tänä vuonna himoitusta Valioliiga-pokaalista yhden pisteen päähän jäämistä, Kloppia ja pelaajia kävisi näiden hävitessä jo oikeasti sääliksi. Luulen joukkueen kuitenkin käyttävän viime ja tämän kevään tapahtumat positiivisena voimavarana, Niemi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat