Toto Wolff kaivaa moottorisahan esiin – Mercedes aloittaa kiireelliset toimenpiteet F1-kisojen välissä

F1-kausi alkoi dramaattisella tavalla Bahrainissa – tässä kilpailun jälkipuinnit 7:26
F1-kausi 2022 on käynnissä! MTV Urheilun Mikko Hyytiä käy läpi Bahrainin avauskisan merkittävimmät käänteet.

Surkean avausviikonlopun F1-sarjassa ajanut Mercedes aloittaa tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan autonsa muokkaamisen moottorisahalla ennen ensi viikonlopun Saudi-Arabian GP:tä.

Mercedes jäi Bahrainin kauden avauksessa selvästi Red Bullin ja Ferrarin vauhdista sekä aika-ajo- että kisavauhdissa. Lewis Hamilton onnistui kuitenkin nousemaan kisassa kolmossijalle, kun Red Bullin molemmat autot keskeyttivät aivan viimeisillä kierroksilla.

Mercedeksen uusi auto kohautti Bahrainin kisaa edeltäneissä testeissä ulkomuodollaan. Jäähdyttimet oli saatu paketoitua erittäin pieneen tilaan, mikä oli kaventanut auton kyljet lähes olemattomiin.

Vauhtia W13-autosta ei kuitenkaan löytynyt riittävästi, kun ilmanvastus tuntui muilta osin vain lisääntyneen. Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Mercedes aloittaa kiireelliset toimenpiteet suorituskyvyn parantamiseksi.

– Ilmanvastusta on helpompi karsia, koska sitä varten otetaan yksinkertaisesti moottorisaha esiin ja leikataan takasiipi palasiksi. Sen me teemme Jeddaan mennessä, Wolff julisti Sky Sportsin haastattelussa.

Jeddahin katuradalla on pitkiä suoria ja nopeita mutkayhdistelmiä, mutta se on muuten varsin erityyppinen kuin Bahrainin vauhdikas rata.

Wolff uskoo, että osa menetetystä vauhdista on korjattavissa nopeastikin.

– Uskon, että meillä on vain liikaa siipeä. Ilmanvastusta oli liikaa, mikä johtuu pelkästään siitä, että meiltä puuttuu tällä hetkellä osia. Toivottavasti meiltä löytyy lääkkeet siihen, Wolff pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat