Mercedes iski Red Bullia vyön alle – Lewis Hamiltonilta kermaisia kommentteja Ferrarin suuntaan

F1-kausi alkoi dramaattisella tavalla Bahrainissa – tässä kilpailun jälkipuinnit 7:26
F1-kausi 2022 on käynnissä! MTV Urheilun Mikko Hyytiä käy läpi Bahrainin avauskisan merkittävimmät käänteet.

Mercedeksen F1-tiimi otti kaiken ilon irti Red Bullin pahoista vastoinkäymisistä kauden ensimmäisessä kisassa Bahrainissa. Sen sijaan Ferrarin paluuta huipulle Mercedes hehkutti antaumuksella.

Pahasti kahden muun tallin jalkoihin avausviikonloppuna jäänyt Mercedes onnistui lopulta nousemaan palkintopallille, kun Red Bullin molemmat autot keskeyttivät aivan viimeisillä kierroksilla polttoaineensyötön vikaan.

Lewis Hamilton kuittasi ensin paikan Max Verstappenin keskeytettyä ja nousi lopulta kolmoseksi Sergio Perezin koettua saman. Ferrarin Charles Leclerc ja Carlos Sainz veivät kaksoisvoiton.

Red Bullille loppu oli täysi katastrofi. Sen sijaan Mercedeksen reaktiossa purkautui kaikki se viha, jota tiimissä on kasvatettu viime kauden dramaattisesta mestaruusratkaisusta lähtien.

– Tuon näkemistä rakastat, Mercedes näpäytti Twitterissä Red Bullin epäonnen hetkellä.

Viestin voi tulkita pelkäksi Hamiltonin palkintopallipaikan hehkuttamiseksi, mutta samalla historia Red Bullin kanssa puski vahvasti läpi.

Ferrarin Mercedes toivotti sen sijaan lämpimästi tervetulleeksi takaisin kärkitaisteluihin. Myös Lewis Hamiltonia punaisten paluu selvästi sykähdytti.

– Olen niin iloinen nähdessäni heidän onnistuvan jälleen. He ovat niin historiallinen, eeppinen tiimi. Onnittelut heille, Hamilton sanoi kisan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat