Toto Wolff antoi Valtteri Bottakselle puhtaat paperit: "Valtteri ei hukannut yhtään pisteitä"

4:10
C Moren asiantuntija Toni Vilander ei ollut yhtä tyytyväinen Bottaksen suorituksesta. Hänelle jäi tunne, että kärki karkasi suomalaiselta turhan aikaisessa vaiheessa.

Mercedeksen kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas eivät olisi voineet tehdä mitään paremmin Yhdysvaltain F1-kisan tappiossa Red Bullille, sanoo tallipäällikkö Toto Wolff.

Mercedes menetti asemiaan pistetaulukossa kauden kuudenneksi viimeisessä osakilpailussa Texasin Austinissa, kun Max Verstappen toi Red Bullin ykkösenä maaliin ennen Lewis Hamiltonia. Valtteri Bottas puolestaan pystyi nousemaan moottorirangaistuksensa jälkeen vain viidennelle sijalle, kun taas Red Bullin toinen kuski Sergio Perez ylsi kolmanneksi.

Verstappen kasvatti kuljettajien MM-sarjassa johtonsa Hamiltoniin 13 pisteeseen. Valmistajien MM-pisteissä Mercedes on vielä 23 pinnaa Red Bullia edellä.

– Olimme takaa-ajajan asemassa ensimmäisellä stintillä, koska auto ei vain ollut tarpeeksi nopea mediumrenkailla. Emme olisi mitenkään voineet pysähtyä aikaisemmin, tallipäällikkö Toto Wolff tiivisti kisan kulun.

Mercedes oli suurissa vaikeuksissa kisan alussa autojen ollessa keskikovan seoksen renkailla. Hamilton alkoi kuitenkin kuroa eroa kiinni lopussa kovilla renkailla, mutta matka loppui kesken.

– Ehkä olisimme onnistuneet, jos meillä olisi ollut kaksi kierrosta enemmän. Ken tietää? Täytyy kuitenkin onnitella Red Bullia heidän varikkokäynneistään, Wolff kommentoi.

– Lewis ajoi mahtavan kisan. Hän piti renkaat kunnossa ja itsensä viileänä. Sitten aloitti nostamaan vauhtia, ja jossain vaiheessa ero oli (Hamiltonin hyväksi) valtava. Lopussa hän vain alkoi kärsiä siitä, että renkaat heikkenivät toista autoa seuratessa.

Bottaksen tiedettiin olevan vaikean tehtävän edessä jouduttuaan lähtemään jälleen yhden moottorirangaistuksen takia kisaan yhdeksännestä ruudusta. Siitä huolimatta aika-ajossa Perezille hävitty sija sekä ensimmäisillä kierroksilla menetetty paikka jättivät tunteen, että enemmänkin olisi voinut olla tarjolla. Wolff ei kuitenkaan näe asiaa näin.

– Valtteri ei hukannut yhtään pisteitä. Oli alusta asti selvää, että siitä tulee erittäin vaikeaa nousta takaisin kärkipäähän sieltä, mistä hän lähtee kisaan moottorirangaistuksen takia. Minusta hän on esiintynyt loistavasti viime kisoissa, ja mielestäni hän onnistui erittäin hyvin tänäänkin, Wolff kehui.

– Meidän täytyy vain pysyä vauhdissa tiiminä, ja saada molemmat kuskit pisteille. Olen varma, että Valtteri on vahva kilpailija, ei vain valmistajien, vaan myös kuljettajien MM-taistelussa.

F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Meksikossa, missä Red Bullin oletetaan olevan vahva korkeassa ilmanalassa ajettaessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja