Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tosca-mustaherukkapiirakka

Julkaistu 18.01.2005 13:35(Päivitetty 18.01.2005 16:33)

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 keltuainen

Täyte:

  • 5 dl mustaherukoita
  • 5 cl mustaherukkalikööriä

Tosca:

  • 75 g margariinia
  • 130 g pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa

1. Sekoita pohjataikinan vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Nypi jauhojen joukkoon voi ja sekoita lopuksi kananmunan keltuainen. Anna taikinan tasaantua 30 minuuttia kylmässä.

2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reuna foliopaperilla ja esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

3. Survo täytteen mustaherukat ja sekoita joukkoon likööri.

4. Sulata toscakuorrutuksen margariini ja sekoita joukkoon muut ainekset.

5. Poista esipaistetun pohjan reunoilta folio, täytä pohja marjatäytteellä ja levitä päälle toscakuorrutus.

6. Paista piirasta 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut pintaansa kauniin kullanruskean värin.

7. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Lisää aiheesta:

Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?