Tosca-mustaherukkapiirakka

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 keltuainen

Täyte:

  • 5 dl mustaherukoita
  • 5 cl mustaherukkalikööriä

Tosca:

  • 75 g margariinia
  • 130 g pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa

1. Sekoita pohjataikinan vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Nypi jauhojen joukkoon voi ja sekoita lopuksi kananmunan keltuainen. Anna taikinan tasaantua 30 minuuttia kylmässä.

2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue reuna foliopaperilla ja esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

3. Survo täytteen mustaherukat ja sekoita joukkoon likööri.

4. Sulata toscakuorrutuksen margariini ja sekoita joukkoon muut ainekset.

5. Poista esipaistetun pohjan reunoilta folio, täytä pohja marjatäytteellä ja levitä päälle toscakuorrutus.

6. Paista piirasta 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes toscakuorrutus on saanut pintaansa kauniin kullanruskean värin.

7. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto

Lue myös:

    Uusimmat