Torttutaikinatikut ja jätskimaljat

Jäikö pakastimeesi vielä torttutaikinaa? Siitä voi leipoa joulun ajan vieraille vaikkapa pikakantteja juustoleivoksia (katso tästä!) tai leipoa torttutaikinatikkuja ja tarjoilla niitä esimerkiksi hedelmäsalaatin ja/tai jäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa.

Torttutaikinatikut ja jätskihedelmämaljat

  • 1 pkt torttutaikinaa (500 g)
  • kananmunaa
  • mantelirouhetta
  • kookoshiutaleita
  • kanelia
  • sokeria
  • raesokeria

Voitele sulaneet taikinalevyt munalla, ripottele pinnalle ohjeen haluamiasi rouheita. Laita aina kaksi rouhelevypintaa vastakkain. Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet venyttäen pidemmiksi kierteelle ja taita ne kaksin kerroin n. 15 cm:n tikuiksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

  • Lisäksi:
  • hedelmiä: luumuja, viinirypäleitä, persikkaa, papaijaa tai tähtihedelmää
  • ja / tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
  • hunajaa (1 dl) + rommia (1 dl)
  • gourmet- tai vaniljajäätelöä
  • kinuskikastiketta

Pilko hedelmät. Voit antaa hedelmäpalojen / marjojen maustua halutessasi juoksevan hunajan (1 dl) ja rommin (1 dl) sekoituksessa halutessasi ennen annosten tekoa.

Laita annosmaljoihin hedelmäpaloja, jätskipalloja, kinuskikastiketta ja mantelikookostikkuja.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat