TOP10: Maailman kalleimmat alkoholijuomat – maksaisitko tästä 34 miljoonaa?

Luulitko, että pullollinen Dom Perignon -sampanjaa on kukkarollesi liian tyyris? Tutustu top10 maailman kalleimpiin alkoholijuomiin, niin tämä kallis sampanja alkaa tuntua yllättävän edulliselta.

Jos haluat baarikaappiisi koristeeksi maailman kalleinta alkoholijuomaa, täytyy sinulta löytyä rapiat 34 miljoonaa euroa ylimääräistä rahaa. The Daily Meal listasi top10 maailman kalleimmat alkoholijuomat:

10. 1811 Chateau d’Yquem — n. 92 000 euroa

Chateau d’Yquem on yksi mailman kalleimmista valkoviineistä. Indonesialainen viinibaarinomistaja Christian Vanneque maksoi pullollisesta vuoden 1811 Chateau d’Yquemia huutokaupassa huimat 92 000 euroa.

9. 1907 Heidsieck — n. 215 000 euroa

Tämä maailman kalleimmaksi nimetty sampanja on osa Suomen ja Ruotsin historiaa. Samppanja on nimittäin peräisin ruotsalaisesta Jönköping –nimisestä, vuonna 1916 uponneesta kaljaasista. Jönköpingin lastina oli muun muassa 17 tynnyriä punaviiniä Suomen Pankille, 67 tynnyriä konjakkia ja 50 laatikkoa (5000 pulloa) sampanjaa Venäjän armeijalle. Laivan hylystä nostettuja pulloja onkin kaupattu huimaan hintaan.

8. 1947 Château Cheval Blanc — n. 238 000 euroa

Viiniasiantuntijat ovat nimenneet vuoden 1947 Château Cheval Blancin kaikkien aikojen parhaaksi Bordeaux-alueen viiniksi. Viini on asiantuntijoiden mukaan poikkeuksellisen laadukas ja voi säilyä viinikellarissa vielä 50 vuotta lisää. Pullollinen tätä harvinaisuutta huutokaupattiin Genevessä huimaan 238 000 euron hintaan.

7. The Macallan 64 Year Old in Lalique — n. 360 000 euroa

Tämä huippuhieno skottiviski myydään upeassa kristallisessa decanterissa.

6. Screaming Eagle – n. 391 000 euroa

Screaming Eagle on yksi viiniharrastajien kulttiviineistä, joka on saatava omiin viinikokoelmiin. Tätä Kaliforniasta peräisin olevaa viiniä on saatavilla vain rajoitettu määrä. Huutokaupahinnat ovatkin viinin keräilyarvon vuoksi nousseet lähelle 400 000 euroa.

5. Mendis Coconut Brandy – n. 728 000 euroa

Tätä kirkasta kookosbrandya kypsytetään erityisissä tammitynnyreissä vähintään kahden vuoden ajan.

4. Scottish Diva Vodka — n. 728 000 euroa

Tämä vodkapullo saa huiman hintalappunsa siitä, että pullo on koristeltu jalokivillä ja kristalleilla

3. Henri IV Dudognon Heritage — n. 1,5 miljoonaa euroa

Tämä kaikkien aikojen kallein konjakki pakataan kultaiseen pulloon kuuluisan kultasepän toimesta. Upea pullo pitää sisällään laadukasta, yli 100 vuotta kypsytettyä konjakkia, jota kutsutaan myös ”kaikkien konjakkien DNA:ksi”. Kultakuoren lisäksi konjakkipullon valmistamiseen on käytetty platinaa ja sitä on koristeltu yli 6500 timantilla. Pullo painaa huimat 8 kiloa ja se pitää sisällään litran itse juomaa.

2. Pasión Azteca, Platinum Liquor Bottle by Tequila Ley –n. 2,7 miljoonaa euroa

Maailman kalleimmasta tequilapullosta saa pulittaa 2,7 miljoonaa euroa. Tämä platinasta valmistettu koristeellinen pullo on meksikolaisen taiteilijan Alejandro Gomez Oropezan taidonnäyte. Pullon kyljestä löytyy tietysti myös runsaasti timantteja.

1. D’Amalfi Limoncello Supreme – n. 34 miljoonaa euroa

Jos pikkurahasta ei ole pulaa, voit hankkia baarikaappiisi pullollisen maailman kalleinta limoncello-likööriä. Mikä sitten tekee tästä juomasta niin erityisen, että sen hintalapuksi voidaan laittaa 34 miljoonaa euroa? No, pulloonhan on tietysti upotettu kolme jättimäistä timanttia (yhteensä 13,5 karaatia).

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja